11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Palamós homenatja Jordi Sistach Roura durant la festivitat de Sant Jordi

L’acte va permetre agrair la tasca duta a terme per Jordi Sistach, amb un vincle constant i generós cap a la societat i el municipi, i destacant el seu tarannà dialogant, obert i conciliador

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’equipament cultural i gastronòmic de l’Espai del Peix, va acollir aquest diumenge, 23 d’abril Sant Jordi, l’homenatge a Jordi Sistach i Roura. Aquest acte de reconeixement ha estat iniciativa de l’Associació Amics de les Illes Formigues, la Fundació Vimar, l’Institut de Palamós i l’Ajuntament del municipi, entitats totes elles vinculades amb l’homenatjat, amb l’objectiu de posar en valor la generosa tasca duta a terme per Jordi Sistach, amb agraïment al seu compromís amb la societat i el municipi, i destacant el seu tarannà dialogant, obert i conciliador.

Unes seixanta persones varen assistir a aquest acte, que va comptar amb els parlaments dels representants de les entitats presents i amb l’actuació musical de la cantant palamosina Elisabet Fernández.

L’alcalde de Palamós i en nom del municipi, va fer lliurament a Sistach d’una placa commemorativa de l’acte. Els presidents de l’Associació Amics de les Illes Formigues i la Fundació Vimar, el director de l’escola d’educació especial Palau, de Girona; usuaris i responsables del Centre Oxalis, i la directora i un exprofessor de l’Institut de Palamós, varen agrair-li el seu tarannà, treball i implicació, fent-li entrega de diversos obsequis; així com d’un ram de flors que varen lliurar a l’esposa de l’homenatjat, M. Àngels Serra. 

Palamós i Jordi Sistach

Jordi Sistach i Roura, de 78 anys, ha tingut i té una trajectòria professional i associativa que l’ha portat a vincular-se amb entitats locals, l’administració municipal o estaments  del poble, mitjançant els quals ha treballat diversos projectes, des dels vessants polític, social o mediambiental.

En la seva etapa professional com a mestre, va estar vinculat a centres educatius del municipi i de la comarca, i en la seva darrera etapa va ser professor de llengua i literatura castellana a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Palamós. També va ser regidor al consistori municipal de 1991 a 1999, i primer síndic municipal de greuges de Palamós, onze anys, de 2005 a 2011.

En l’apartat social es destaca la seva participació amb el Centre Oxalis, també amb l’Associació Gironina de Discapacitats, que en va ser president; o bé la creació de la Fundació Vimar, on durant molts anys ha exercit el càrrec de vicepresident. 

En els darreres anys Jordi Sistach també ha impulsat la posada en funcionament de l’Associació Amics de les Illes Formigues, entitat que vetlla per la preservació i cura mediambiental d’aquest espai litoral, i de la qual ha estat president.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -