24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

El govern de Palamós fa una aposta per la millora en la neteja, el manteniment i la promoció del municipi

El govern municipal ha presentat algunes polítiques, les claus de l'acord i el cartipàs pel mandat 2023-2027

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El govern municipal de Palamós ha presentat el nou cartipàs municipal i els punts de l’acord signat entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Socialista (PSC). Lluís Puig va revalidar l’alcaldia gràcies al pacte amb el PSC de Palamós, tot i que les formacions governen sense tenir una majoria absoluta. Des de l’equip de govern no descarten assolir acords més amplis quan es treballin temes de rellevància municipal com les ordenances o els pressupostos.

Desenvolupament i promoció de Palamós

La intenció d’ambdues formacions és treballar de manera conjunta per assolir cinc objectius, tal com exposa Lluís Puig: crear un govern d’esquerres; fer una aposta per la mobilitat; promocionar el municipi tenint en compte el desenvolupament sostenible; fer un manteniment de les infraestructures de Palamós i Sant Joan i renovar alguns equipaments; i, finalment, impulsar una estratègia de neteja al municipi.

Les portaveus d’ambdues formacions, Raquel Gallego del PSC i Maria Puig d’ERC han detallat algunes d’aquestes polítiques que volen aplicar durant aquest mandat. Raquel Gallego ha apuntat que l’acord de govern es basa en un acord programàtic i organitzatiu.

La portaveu i regidora del PSC ha remarcat la importància de fer un estudi del funcionament dels serveis socials i veure si es poden internalitzar; la promoció d’habitatge accessible; treballar amb la comunitat escolar per evitar la segregació en els centres escolars; impulsar la participació dels veïns i l’associacionisme; fer una planificació de la mobilitat interior i exterior del municipi; i prioritzar estratègies per desestacionalitzar l’activitat econòmica del municipi, entre moltes altres mesures.

La portaveu i regidora d’ERC ha destacat altres projectes com la creació i reforma de diversos emplaçaments com el pavelló, el parc del Molí de Vent, el Passeig o el mercat municipal, entre d’altres. També ha apuntat que cal impulsar un nou contracte de neteja i recollida de residus i millorar la mecanització de les tasques actuals. Maria Puig també ha especificat la importància de treballar de manera conjunta com un sol equip de govern.

Lluís Puig ha remarcat que la voluntat d’ambdues formacions és treballar de manera conjunta i “serà una prioritat conèixer totes les àrees per part de tot l’equip de govern”.

El repartiment de regidories

El mandat que s’enceta reparteix entre les dues formacions les tinències d’alcaldia i la Junta de Govern Local. La primera tinència d’alcaldia recau en Raquel Gallego (PSC); Maria Puig (ERC) ostenta la segona tinència d’alcaldia; el tercer tinent d’alcalde serà Josep Coll Valero (PSC); Antoni Bachiller (ERC) serà el quart tinent d’alcalde; i, finalment, Núria Botellé serà la cinquena tinent d’alcalde. Els tinents d’alcalde, juntament amb l’alcalde Lluís Puig, configuraran la Junta de Govern Local.

Amb aquest acord de govern, ambdues formacions s’han repartit les regidories i les diverses àrees que conformen el consistori palamosí. Lluís Puig (ERC), actual alcalde de Palamós, assumeix les àrees d’Urbanisme, Obra Pública, Activitats, Secretaria i Serveis Jurídics, Acció social, Immigració i Ciutadania. A Raquel Gallego (PSC) se li atribueixen les competències de Seguretat i Mobilitat, Protecció Civil, Habitatge, Brigada, Cementiris i Emissora municipal.

Maria Puig (ERC) assumirà les funcions relacionades amb Patrimoni Marítim i Local, Arxiu, Medi Ambient, Neteja i Residus, Salut Pública, Platges i Entorn Natural. El regidor Josep Coll Valero (PSC) assumirà les àrees de RRHH i organització, Atenció Ciutadana, Transparència, Noves Tecnologies, Esports i Via Pública. En el cas d’Antoni Bachiller Puig (ERC) se li atribueixen les regidores de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Empresa, Fires i Mercats.

La regidora Núria Botellé (ERC) es responsabilitza de Cultura, Biblioteca, participació Ciutadana i Comunicació. El cartipàs ha designat per a Yolanda Aguilar (PSC) les regidories d’Ensenyament, Ciutat Educadora, Gent Gran i Igualtat. Finalment, Eduard Riera (ERC) serà el responsable de les àrees de Serveis Econòmics, Joventut, Solidaritat i Cooperació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona inaugura una nova oficina a Palamós

Amb aquesta ja són sis les oficines que l'entitat té repartides pel territori gironí.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -