15.2 C
Pals
Dimarts, 26 setembre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós fa aplicar mesures de prevenció d’incendis als propietaris d’espais forestals urbans

Una empresa especialitzada ha iniciat avui les tasques de prevenció d’incendis a l’entorn del Càmping King’s

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest matí s’han iniciat les tasques de prevenció d’incendis a l’espai forestal ubicat a l’entorn del càmping King’s, molt proper a l’accés a la pineda d’en Gori i als camins que connecten amb el paratge de Castell. Les feines són a càrrec d’una empresa especialitzada, seguint les directrius que fa aplicar l’Ajuntament de Palamós i els agents Forestals de la Generalitat, d’acord amb la Llei que estableix quines són les mesures de prevenció d’incendis que cal realitzar en aquests àmbits.

L’Ajuntament de Palamós insta a l’execució d’aquests treballs seguint el Plànol de Delimitació, aprovat pel Ple municipal l’any 2019, mitjançant el qual es determina quins són els nuclis, les urbanitzacions, edificacions i instal·lacions, situades en el terme municipal, que han de complir amb les obligacions imposades per la Llei. 

Aquests treballs consisteixen a reduir la quantitat de biomassa  forestal i millorar les possibilitats de defensa  i  extinció per part de bombers. Les franges de prevenció tenen una amplada de 25 metres, i consisteixen en disminuir la densitat d’arbres, desbrossar el sotabosc, retirant els arbres que comporten un risc de propagació en cas d’incendi, esporgant les branques baixes i retirant la vegetació seca i morta.

Les tasques que es duran a terme en aquest àmbit privat es poden realitzar gràcies a la bona predisposició dels propietaris afectats, que han autoritzat els treballs dins de la seva finca, i en aquest cas, pels titulars del càmping que n’assumeixen els costos.

Altres actuacions en la prevenció d’incendis al municipi

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Palamós també ha realitzat, mitjançant l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima, actuacions de prevenció d’incendis en altres àmbits forestals del municipi.

Es tracta concretament de les franges boscoses laterals que hi ha a la carretera que des de la benzinera de Sant Joan condueix a La Fosca, o bé els camins que donen accés a Castell, des del càmping King’s i des del pont de la riera de Castell. També als accessos a la vall de Bell-lloc, en zones del Balitrà, així com la desbrossada dels marges de diversos camins rurals.

En tots aquests espais l’ADF Gavarres-Marítima ha netejat el sotabosc dels laterals d’aquests camins, a banda i banda, reduint la càrrega de combustible vegetal d’aquests àmbits que podien convertir-se en principals detonants de la propagació del foc en cas d’incendi.

Els treballs també han servit per al manteniment i l’adequació dels camins,  per a garantir en tot moment l’accessibilitat a les zones boscoses dels vehicles d’emergències, com els camions de bombers.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×02

Al segon capítol d'aquesta temporada, hem repassat l'actualitat amb el Girona FC líder de primera divisió. Ens ha acompanyat...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -