Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

30.9 C
Pals
Dilluns, 23 juny 2025
- Publicitat -

Palamós uneix la tradició marinera i l’expertesa de la cuina en un nou plat de cullera: l’Escudella de Palamós

El municipi ha presentat "l'escudella de Palamós", amb una nova recepta que reinterpreta l'escudella tradicional utilitzant producte pesquer de la llotja de Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Palamós ha impulsat la creació de “l’Escudella de Palamós”, una recepta elaborada de manera col·laborativa i cooperativa que se suma a l’àmplia oferta gastronòmica del municipi. Aquest pla de cullera s’inspira en l’escudella tradicional, però reinterpretada amb el producte pesquer de la llotja de Palamós.

Amb aquesta nova recepta es vol superar la promoció més enllà de l’àmbit estrictament municipal, recuperant així la tradició de les sopes de peix. A més, la creació d’aquesta recepta coincideix amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament de Palamós, Sílvia Romero, explica la voluntat d’estendre la recepta primer entre els restauradors del municipi i, llavors, exportar-la més enllà.

Reproductor d'àudio

La coordinació de la creació d’aquest nou plat s’ha fet amb l’expertesa dels impulsors de La Gastronòmica, Clara Antúnez i Jaume Muntanyà, i amb la participació i implicació de cuines, restauradors, pescadors, peixaters locals, palamosins, filles i/o dones de pescadors, entre altres actors del territori vinculats a aquesta tradició pesquera del municipi. Una de les participants d’aquestes jornades i vinculada a la cuina marinera de Palamós, Helena Juscafresa, explica que tradicionalment hi havia hagut escudelles de peix al territori.

Reproductor d'àudio

El plat que s’ha obtingut a través de tallers i jornades diverses amb aquestes persones del territori està compost d’un brou de peix elaborat amb sorell, rapet, rafets, penegals, congre, entre altres, i amb verdures de temporada. Per al peix d’olla, s’han escollit espècies com el lluç o la maire, el penegal, la cua de rap, els gatets, els escamarlanets i la imprescindible gamba de Palamós. El plat s’acaba servint amb fideus, mongetes de Santa Pau i una canana farcida de peix de Palamós que serveix per reinterpretar la tradicional pilota de l’escudella. Clara Antúnez reconeix que la presentació d’aquesta recepta “arriba en un molt bon moment de salut de la cuina catalana”.

Reproductor d'àudio

Tot aquest procés creatiu i d’elaboració s’ha recollit en un vídeo documental creat per Vicens Asensio de Visual13. A més, aquesta recepta de “l’Escudella de Palamós” es presentarà al públic en un acte obert a tothom que es farà el divendres 30 de maig a les 18 h, davant el Museu de la Pesca de Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -

Emma Escolano: “És impossible triar únicament una nit de jazz a Platja d’Aro”

El Festival Nits de Jazz celebra aquest estiu la seva 28a edició amb nou concerts gratuïts a la platja gran de Platja d’Aro. Cada divendres de juliol i agost, a partir de les onze de la nit, el públic podrà gaudir de música en directe al costat del mar en un entorn obert i accessible.

Altres notícies