16.9 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Palamós inicia una campanya informativa sobre els objectes voluminosos

L'acció consisteix en la col·locació d'uns adhesius, de grans dimensions i visibles, que s'enganxen als contenidors als barris del municipi amb informació sobre com deslliurar-se correctament dels residus. 

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L‘Ajuntament de Palamós ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana per mirar d’eliminar la mala praxi que s’està produint al municipi amb l’abandonament de mobles, trastos o andròmines a la via pública. L’acció consisteix en la col·locació d’uns adhesius, de grans dimensions i visibles, que s’enganxen als contenidors als barris del municipi amb informació sobre com deslliurar-se correctament dels residus.

La campanya, amb el títol ‘Entre tots reduïm els trastos al carrer’, també es podrà visualitzar a les xarxes socials: es proposarà com a primera opció per a la gestió del residu, donar una segona vida a aquesta andròmina, reparant-la, reutilitzant-la amb altres usos, o bé regalant-la a alguna persona que li pugui ser útil, com a mesures que permeten allargar la vida d’aquests objectes i reduir la generació de residus al municipi.

A banda, cal recordar que existeix la possibilitat de portar a la deixalleria municipal els trastos que es vulguin llençar, o bé aprofitar el servei de deixalleria mòbil que, cada quinze dies, coincidint amb dissabte, s’activa de manera itinerant al municipi.

A més, en la campanya també es fa referència al servei gratuït de recollida d’objectes voluminosos que ofereix l’Ajunatment a la ciutadania de Palamós. El servei funciona de manera concertada: els veïns poden contactar a través de Whatsapp o bé trucant, al telèfon 972 313 939, on es podrà concretar un dia i hora per la recollida, que es farà directament al portal de l’habitatge de la persona sol·licitant, evitant així l’abandonament de residus al costat dels contenidors o al carrer.

Tot i la comoditat que representa aquesta recollida concertada de voluminosos, el servei encara detecta múltiples abandons a la via pública d’aquests elements, sense prèvia concertació. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós també recorda, mitjançant la campanya “Entre tots reduïm els trastos al carrer”, que l’Ordenança municipal de residus prohibeix l’abandó de voluminosos a la via pública sense tenir concertació telefònica de recollida, i els imports de la sanció per aquesta negligència poden arribar fins als 150 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Volem el turisme? Sí. Ens molesta el turisme? També

Bon dia, benvolguts oients de Ràdio Capital, avui el meu comentari és un comentari recurrent, podríem dir que des...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -