11.7 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Més adopcions i menys abandonaments: així ha afectat la pandèmia a les gosseres del Baix Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un any després de pandèmia, les circumstàncies han canviat vàries vegades amb repercusions directes a molts col·lectius i àmbits, i també a les protectores d’animals i gosseres. Al Baix Empordà, les adopcions han augmentat al llarg d’aquest temps de confinament. Així coincideixen l’APA de Palafrugell i el Bu Búp Park de La Bisbal d’Empordà.

La Cristina, de Bu Búp Park, ha explicat a Ràdio Capital que els abandonaments han estat com sempre casos puntuals de gossos amb problemes o persones que no tenen recursos econòmics per a curar-los. Però tot i així, la pandèmia i les situacions econòmiques han fet que hi hagi d’altres motius.

A més a més, coincideix que la majoria de casos són gossos potencialment perillosos, ja que s’han establert unes lleis especials per aquests gossos i les mesures comporten costos. “Molta gent té menys diners i sense feina, i tot va relacionat”.

Tot i així, Àngel Viladegut de l’APA remarca que en proporció no se n’han abandonat tants com altres anys.

 

El voluntariat

“Els voluntaris que són del municipi han seguit venint”, ha explicat la Cristina. Però el confinament comarcal i municipal ha fet que molts hagin deixat de venir. “Ara no arriben a 10”.

Àngel Viladegut, de l’APA de Palafrugell, ens explica com s’organitzen amb les persones que sí que poden venir.

 

Mesures

Tal i com han explicat, amb la pandèmia han hagut de prendre mesures de distància, seguretat i sanejament que fan que les persones no puguin entrar al centre d’una manera indiscriminada com abans.

Segons ha explicat Àngel Viladegut, amb el confinament “algunes persones han trobat una utilitat que abans no trobaven amb els animals, per exemple, alhora de passejar el gos”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -