16.5 C
Pals
Dimarts, 18 maig 2021
- Publicitat -

Peratallada recupera un tram de muralla i fossat medieval al carrer Mas Bou

L'Ajuntament estava realitzant tasques de prolongació del carrer quan va fer la troballa. Ara, la muralla i el fossat, formaran part del nou passeig per a vianants

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Sorpresa a les obres del projecte de prolongació del carrer Mas Bou a Peratallada. Dos estudis arqueològics han constatat l’existència d’un important tram de muralla i fossat medievals a la meitat oest del tram objecte d’urbanització. Una troballa que l’Ajuntament ha optat per integrar-la i fer-la visible en el traçat del nou carrer per a vianants que connectarà el popular Banc del Si No Fos amb la riera.

L’alcalde del municipi, Josep Sala, ha afirmat que aquest nou carrer permetrà completar un recorregut circular pel recinte i conèixer un sector molt desconegut que, de ben segur diu,  incrementarà el valor patrimonial del conjunt històric. Aquest vial que integrarà la muralla es farà amb un paviment tou de gespa i a un nivell inferior per permetre el reconeixement de les preexistències històriques. Es mantindrà la continuïtat entre el nucli urbà i la zona d’horts, d’interès tradicional.

El cost total d’aquest projecte és de 216 mil euros, sumant-li 55 mil euros més en concepte d’expropiació dels terrenys per fer-hi passar el nou vial per a vianants, les obres del qual s’iniciaran en breu.

La zona que ha estat intervinguda pels arqueòlegs se situa en el sector sud del sistema defensiu de Peratallada, el més desconegut per al gran públic. La part de la muralla que queda sota un mur de tancament d’un pati i l’arrencament de l’escarpa excavada a la roca ha quedat documentada, així com també la fonamentació de la torre de l’extrem est i tot el fossat en secció.

Pel que fa a les excavacions de la zona, es tracta d’una secció de parets força verticals i fons pla. Les parets fan entre 0.8m i 1.5m d’alçada i el fons a la banda est del carrer té 4 m d’amplada. Es parteix de la hipòtesi que a mida que transcorre vers l’oest la vall el fossat es va ampliant. Tot i que manca un anàlisi més exhaustiu dels materials, es creu que data del s.XV, mentre que el colgament definitiu seria del s.XVIII.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Retorn dels “Sopars Cantats de Pere Bahí” a Palafrugell

Enguany, són 4 els establiments que ofereixen uns menús tancats, d’entre 35 i 45 euros, amenitzats amb un concert de música en directe a càrrec d'un grup de cant de taverna o havaneres. Els restaurants adherits a l'edició d'aquest any són El Càntir (a l'Hotel Alga)i El Balcó de Calella (a l'Hotel Sant Roc), tots dos de Calella; i La Terrassa Terramar i L’Hostal La Llagosta de Llafranc.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -