La flota que pesca al Gamba de Palamós preveu començar la nova temporada amb nous equipaments per tenir un menor impacte ambiental. Les embarcacions de la pesca de la gamba canviaran les actuals portes, que són les estructures que mantenen la xarxa oberta quan està en marxa, per unes altres de més aerodinàmiques i lleugeres. Això ha de reduir notablement el dany que es causa al fons marí.

La previsió és que un cop acabada la veda de pesca actual, ja puguin implementar-les. La veda biològica de les embarcacions que participen del pla de gestió de la gamba s’acabarà el 8 de març. L’aturada és necessària per reduir l’impacte sobre els caladors i l’espècie. En definitiva, per fer una pesca més sostenible. El patró major de la Confraria de Palamós, Antoni Albalat, destaca la voluntat del sector per obtenir bons resultats a través de pràctiques cada vegada més curoses amb el medi ambient.

La flota pesquera de la Gamba de Palamós la integren 17 embarcacions. El 2016 han facturat uns 8,3 milions d’euros. Això suposa un augment d’un 4% respecte de l’any anterior, tot i haver pescat 12.000 quilos menys de gamba.