Pintades feixistes al Jardí 1 d'Octubre de Palamós | Imatge del CDR Palamós Calonge
Pintades feixistes al Jardí 1 d'Octubre de Palamós | Imatge del CDR Palamós Calonge

Aquesta diumenge a la matinada el municipi de Palamós s’ha despertat amb diferents pintades feixistes. Les pintades, de color vermell, s’han fet a les parets del jardí 1 d’Octubre que s’ha d’inaugurar la tarda del mateix dia. Als grafits s’hi poden llegir missatges com “alcalde traïdor”, “Torra gordo” o “Viva España hasta la muerte”.

Als missatges escrits se’ls hi sumen diferents signes de caire feixista, com l’esvàstica o la jou i les fletxes. Cal destacar però que hi ha una de les esvàstiques del revés. També han aprofitat la placa commemorativa de l’1 d’Octubre per pintar-hi una segona esvàstica.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Segons ha explicat l’alcalde, a primera hora del matí una brigada de neteja i un equip de voluntaris han netejat la zona. L’espai ja ha quedat preparat altre cop per l’acte de la tarda d’aquest diumenge. Allà s’homenatjarà la votació del passat primer d’octubre del 2017.

A hores d’ara els Mossos d’Esquadra busquen els autors de les pintades. Tanmateix, el batlle del municipi ha presentat una denuncia pels actes.