20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

S’aprova el Pla comarcal de joventut pel període 2021-2024

També, s’han aprovat diferents convenis amb Ajuntaments i d’altres mocions en la sessió plenària celebrada aquest dilluns

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar diversos convenis en la sessió plenària celebrada aquest dilluns. Entre els més importants, destaca l’autorització del Pla comarcal de joventut pel període 2021-2024. La consellera responsable de joventut, Agnès Gasull, ha defensat que aquest planifica de manera raonada les polítiques de joventut de la comarca. En la part final del ple, s’ha aprovat una moció per reclamar l’amnistia.

El Pla Comarcal de Joventut consta d’un apartat d’anàlisi, un de diagnosi, un altre d’objectius i un de metodologia de la realitat juvenil. A part, també és centrar en els programes de servei comarcal de joventut, l’Oficina Jove del Baix Empordà i el suport tècnic que es dona als ajuntaments de la comarca.

La consellera Agnès Gasull ha explicat que el pla l’han confeccionat de manera que “els projectes es poden anar actualitzant i adaptant segons es vegin les necessitats o interessos i les línies de finançament amb les que puguem comptar”. La finalitat és adaptar-se a les necessitats que puguin sorgir per donar resposta a les futures.

Altres convenis aprovats

En matèria de serveis socials, ciutadania i igualtat i altres programes de benestar social i d’atenció a les persones, s’ha aprovat el conveni d’actualització de la delegació competencial. Aquest està comprès el Consell Comarcal del Baix Empordà, Corçà, Cruïlles-Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Forallac, Palau-sator, Parlavà, la Pera, Rupià, Ullastret i Ultramort.

També, s’ha aprovat la moció en suport de les energies renovables i la implantació de criteris d’integració paisatgística, protecció agrícola i pesquera i d’equilibri territorial a l’Empordà. La moció demana que es faci un mapa de com s’ha de distribuir els centres de producció d’energies renovables en els diferents territoris, previ a la presentació de projectes. Es demana també que es tinguin en compte les necessitats de cada territori.

La moció l’han presentada conjuntament els grups d’ERC-AM, TxE i UPM amb l’objectiu que el panorama d’energies renovables pugui treballar-se de manera cohesionada amb els ajuntaments i els Consells Comarcals tenint cura, doncs, de les necessitats de cada territori. En aquest àmbit, el conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Calvet, ha explicat que arran de la liberalització del sector i de la Llei de Canvi Climàtic del 2017 es presenten molts projectes sense estudis previs.

Altres que s’han aprovat són:

  • El conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro pel desenvolupament del programa de gestió del servei municipal d’habitatge i tasques tècniques de l’any 2021.
  • El conveni entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per implantar 5 serveis per millorar l’ocupació i la dinamització al municipi per aquest mateix any.
  • Els convenis d’encàrrec de gestió de l’Ajuntament de Bellcaire d’Empordà i Vall-llobrega a l’ens supramunicipal per a la prestació del servei de recollida i l’eliminació dels residus municipals.

Moció per l’amnistia

En la part final del ple, s’ha aprovat una moció per reclamar l’amnistia presentada per ERC-AM. La vicepresidenta, Sílvia Romero, ha defensat: “en els procediments judicials que s’han dut o s’estan duent a terme contra l’independentisme s’estan produint tota mena de vulneracions de drets i la solució a la repressió no vindrà del sistema judicial espanyol”.  La moció proposa una llei d’Amnistia i demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius als quals en formen part.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -