El primer cap de setmana d’octubre es celebra als parcs i espais naturals, el dia Mundial dels Ocells, i a Platja d’Aro ho volen celebrar al Parc dels Estanys, l’indret amb més ocells de la zona. Gràcies a aquest espai humit s’han pogut recuperar moltes espècies d’ocells que s’havien perdut per culpa de la construcció i el turisme de l’àrea.

Ara fa 6 anys, coicidint també amb el Dia mundial dels Ocells, es va obrir el Parc dels Estanys, de 150.000m2 de diversitat de fauna i flora. Per això s’aprofita el dia, per reivindicar i donar valor a la flora i fauna de la Vall d’Aro.

Les activitats estan pensades per a totes es edats i gustos. Visites guiades, observacions d’aus, tallers de construcció de nius, menjadores i boles de fang amb plantes, concurs de fotografia i exposicions d’ornitologia. També hi haurà una mostra d’anellament científic d’aus per part de professionals, per a veure com es controlen i s’observen els moviments migratoris de les aus. Tote les activitats són gratuites i a càrrec del Grup de Natura Sterna

Jaume Ramot, president del Grup de Natura Sterna, explica més detalladament com anirà la jornada.