Cuina Cuiners Hotel Restaurant
- Publicitat -

L’Ajuntament de Platja d’Aro llença el Programa Platja d’Aro Professionals 2019 per afavorir la formació i inserció laboral de persones a l’atur en empreses del municipi. De moment, prepararà a 15 ajudants de cuina a través del programa amb vista a que treballin a empreses del municipi. Ja hi ha una desena d’empreses interessades a participar en el programa i està previst iniciar la formació al gener per tenir els estudiants contractats abans de Setmana Santa.

L’objectiu del programa, organitzat per l’Ajuntament de Castell- Platja d’Aro en col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, és fomentar la creació de relacions laborals estables i millorar les condicions de treball per oferir una oportunitat a persones sense feina per esdevenir professionals adequats a les necessitats empresarials.

La iniciativa suposa beneficis tant per a les persones participants com per a les empreses col·laboradores. Els estudiants tindran una formació específica dissenyada amb continguts validats per empreses del sector i un contracte de 40 hores setmanals de 6 mesos, remunerat amb l’equivalent al salari mínim interprofessional per a una jornada completa. D’altra banda, les empreses comptaran amb la subvenció de les despeses salarials del contracte i la figura d’un tutor, vinculat al programa, per acompanyar el procés i resoldre dubtes.

Enguany, el programa es planteja incrementar el grau de formació professionalitzadora en diversos àmbits relacionats amb la feina a la cuina, com ara l’organització, les tècniques i la neteja i el manteniment; l’aplicació de normes i condicions higienicosanitàries; la manipulació d’aliments, i la comunicació i el treball en equip.

- Publicitat -