17 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Pol Pérez (PDeCAT): “Hem de treballar per corregir el dèficit en infraestructures que existeix a les comarques gironines”

Parlem amb el cap de llista del PDeCAT – Espai CIU per Girona per les eleccions generals d’enguany, Pol Pérez, perquè ens avanci alguns detalls de la seva candidatura per aquest 23 de juliol. Cal recordar que durant l’última legislatura, el PDeCAT ha treballat amb quatre diputats al Congrés.

Pol Pérez explica que durant aquests quatre anys de legislatura el PDeCAT ha treballlat per promoure projectes d’infraestructures necessairs per Catalunya, s’han aconseguit protegir les PIMES i els autònoms o recuperar les competències que la Generalitat va perdre arran de la pandèmia.

Tot i això, des del PDeCAT, Pol Pérez reconeix que hi ha un “dèficit en infraestructures a les comarques gironines”. Aquest aspecte acaba afectant la mobilitat i al transport públic. A més, destaca que cal impulsar una diversificació del turisme al Baix Empordà. Apunta també que cal impulsar les energies renovables de manera conjunta amb els agents del territori i les empreses.

Per això, Pol Pérez afirma que cal que des de Madrid es treballi la liberalització del tren d’alta velocitat, “necessitem que la gent pugui arribar a més zones de la comarca amb més freqüències”. El candidat també apunta que la línia ferroviària ha de treballar no només en l’àmbit català o espanyol, sinó que s’ha de connectar amb Europa. A més, en termes de mobilitat cal valorar la proposta del tren – tram de la Costa Brava. Quan es parla d’energies renovables, el candidat reconeix que s’ha d’assolir un acord entre els agents del territori i les empreses que volen impulsar les energies renovables.

A l’hora d’abordar l’ús del català a les escoles i als espais públics, Pol Pérez exposa que cal lluitar contra aquestes polítiques que limiten aquestes llengües cooficials. “El castellà tothom el sap parlar i, per tant, no està en perill. És el català el que cal defensar”, afirma el candidat.

Pol Pérez explica que a l’hora de pactar o arribar a acords, l’única línia vermella que no creuaran serà la de pactar amb “els extrems”. “Ni Vox ni la CUP segueixen la nostra manera de pensar”, afirma el candidat. Tot i això, no arribaran a cap acord sense mirar pels interessos dels catalans i catalanes.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios