25 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

La portada – 16-11-2016

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

 

Llegeixo al web de Ràdio Capital, que l’Ajuntament e Santa Cristina, contractarà cinc joves, acollint-se a la convocatòria de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya.

També llegeixo que les places de feina són a la brigada municipal, medi ambient, serveis econòmics, noves tecnologies, turisme i participació.

D’entrada, em sembla una bona notícia. Cal no oblidar que vivim en un país, on la meitat dels joves no té feina i per tant, celebrem que es creïn 5 nous llocs de treball.

En aquest sentit, però, he de dir, que això no hauria de ser notícia. Hauria d’estar a l’ordre del dia, que els ajuntaments comptin amb personal jove. És més… em sembla una MALA notícia, que aquestes cinc noves places, hagin aparegut perquè hi ha una subvenció del SOC.

La gent jove té empenta, ganes, idees i la iniciativa que moltes vegades no tenen persones que porten 15, 20, 25 o més anys a l’administració pública. És cert que no tenen experiència, però si cada vegada hi han menys places, si cada vegada hi han menys oportunitats, és evident que no només no tindrem joves experimentats, sinó que els estem expulsant, o com deia una il·lustre i cínica ministra, estem fomentant la mobilitat exterior.

Reclamem de la gent jove que s’impliqui en els assumptes que afecten a la vida pública, però ho fem a partir de política de titulars. Casal jove, consulta jove, la nit jove de la festa major, etc…. Volen que la gent jove ajudi a construir els pobles i ciutats del demà? Voleu que els joves es quedin als pobles de l’Empordà i no marxin a buscar-se la vida a les ciutats? Doneu-los feina. Doneu-los oportunitats de desenvolupar-se, de créixer, de guanyar-se la vida i escolteu el que us diuen. Potser així, si els parleu de tu a tu, sense el paternalisme típic dels que fan polítiques per joves amb 55 anys, aconseguireu que se sentin valorats.

- Publicitat -
Article anteriorEl Club de la comedia
Article següentNadal Prematur
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -