16.9 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019

La portada – 18-10-2016

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà
Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

El cap de setmana passat, en Dani Cortés, en Martí Saguer i jo mateix, vam sortir de festa per Girona. Això no és per sí mateix notícia. Però en els 3 locals pels que vam passar hi sonava música molt similar. Pel més gust, diria que la música era una integral merda, però com que és el que sona a tot arreu i a la gent li agrada i tothom s’ho passava tan bé… res a dir.
El que sí que em va cridar l’atenció, és que la majoria de les músiques que es posen als locals de nit (i també a la majoria d’emissores de ràdio) són molt homogènies en la temàtica (relació entre homes i dones) i gairebé totes tenen lletres exageradament masclistes, quan no misògines.
Més enllà de com em sembla de dolent el reggaeton, el ballenato i altres infra gèneres que se’n deriven, em preguntava per quin motiu ningú posa mai el crit al cel amb aquest tema.
Vivim un moment en el que es reivindica constantment la igualtat de gènere. La CUP fa plantejaments (que al meu entendre sonen naïfs) que denuncien l’hetero patriarcat, a Sabadell, van fer una festa per celebrar el canvi de nom de la plaça dels avis, per plaça dels avis i de les àvies (i ningú es va plantejar, per cert, perquè no plaça de les àvies i dels avis), es fan homenatges i també donanatges (que això encara em sembla més absurd) i teníem una ministra d’igualtat que parlava de “los miembros” i “las miembras”.
Més enllà de titulars, tot això queda amb ben poca cosa, quan entres a un bar i veus que no només tothom balla a ritme de cançons com aquestes, sinó que gairebé tothom (homes i també dones) se’n saben les lletres i les coregen com si no hi hagués demà. Aquí van alguns exemple:

Així doncs, estem 100% a favor de la igualtat de drets. 100% a favor de la denúncia del masclisme a tot arreu i 100% a favor de la conscienciació de la societat en favor de la paritat. Ara bé, d’entrada, que no es faci el ridícul amb expressions ridícules i de sortida que se sigui coherent i si es denuncia que una plaça ha d’incorporar les àvies i es fa una festa per celebrar-ho com una victòria, s’ha de lluitar per eliminar de l’imaginari de la gent, la lletra de cançons com aquestes i per descomptat, que s’ha de ser coherent, perquè… només faltaria que a algun d’aquests bars, hi hagués algú que reclamant donanatges, balles i coregés “cógeme papito, dame fuerte en mi culito”

Últimes notícies

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Més notícies