20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

Ajornada la Mostra de Teatre Juvenil de Palamós a l’abril de 2021 pel coronavirus

Un total de vuit grups entre escolars, extraescolars i independents, integrats per un total d'uns 200 joves d'entre 12 i 20 anys, havien de prendre part en aquesta 30a edició

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La situació generada a causa de la pandèmia del coronavirus, no ha permès que es realitzi la 30a Mostra de Teatre Juvenil de Palamós que havia de començar aquesta setmana al Teatre La Gorga fins al darrer divendres d’aquest mes. La idea de posposar-la al mes de maig o juny ha estat desestimada perquè la Comissió organitzadora, integrada per Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, no hi veu marge suficient per a poder preparar i representar les obres.

Un total de vuit grups entre escolars, extraescolars i independents, integrats per un total d’uns 200 joves d’entre 12 i 20 anys, havien de prendre part en aquesta 30a edició, que s’ha decidit posposar a l’abril de l’any que ve.
Pel que fa a la Mostra de Teatre Infantil no es preveu, de moment, modificacions en el seu calendari que emmarca l’activitat durant el pròxim mes de maig.

Aquesta activitat teatral prové de lluny, ja que l’any 1974 es va celebrar a Palamós el 1r Concurs de Teatre Infantil, organitzat per Gespa Teatre, amb la intenció de fomentar l’interès pel teatre entre els infants i adolescents de Palamós. Posteriorment es va decidir canviar el format i passar de Concurs a Mostra de Teatre Infantil, per minimitzar l’esperit competitiu.

L’any 1984 el tancament de l’edifici de La Gorga per a realitzar-hi obres de remodelació va obligar a portar la Mostra a un altre espai i es va fer a les Galeries Carmen.  Aquest equipament però va resultar insuficient i inadequat i la Mostra es va suspendre fins a l’any 2000, any que l’escenari del Teatre s’havia equipat per a poder-hi representar obres en condicions.

L’èxit de participació va fer que l’any 2011 la Mostra es desdoblés en la Mostra de Teatre Infantil, adreçada a nens i nenes de 3 a 12 anys i la Mostra de Teatre Juvenil, adreçada a joves de 12 a 20 anys. Les obres de la primera es presenten al llarg del mes de maig i les obres de la segona al llarg del mes d’abril.

La Mostra de Teatre Juvenil havia arribat enguany a la seva 30a edició per a la qual s’estava treballant per commemorar-la de manera especial.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí entrarà en funcionament aquest 2 de maig

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat les noves instal·lacions que permeten doblar les consultes i incorporar una base del SEM.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -