3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals suspèn les obligacions tributàries durant l’estat d’alarma

Carles Pi Renart, alcalde de Pals, explicava a l'entrevista del Supermatí, les mesures econòmiques aprovades pel consistori per fer front a l'impacte de la COVID-19

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Carles Pi Renart, alcalde de Pals, parlava amb nosaltres al Supermatí d’avui sobre les mesures econòmiques aprovades pel consistori per fer front a l’impacte de la COVID-19. El batlle deia que tot i les ajudes que s’han decretat a escala supramunicipal i les mesures extraordinàries aplicades per flexibilitzar els terminis de les obligacions tributàries, el consistori considera que no són suficients i han decidit suspendre qualsevol mena de liquidació mentre duri l’estat d’alarma. Ho concretava així:

Pi Renart deia que les obligacions tributàries compreses dins el segon període de pagament, que va de juliol a setembre, de moment les mantenen, però no eviten posposar-los si acaben coincidint amb els del primer període. El batlle especificava que els pagaments no s’han anul·lat, sinó que s’ha determinat la flexibilització dels terminis. També es permetrà fraccionar-los o aplaçar-los fins al 30 de desembre sense interessos. Fent referència al sector comercial i turístic, com els que més ho estan patint, deia que estan estudiant la manera legal per no haver de cobrar-los taxes de negocis pel temps que no han pogut funcionar amb normalitat.

L’alcalde deia que els comerços i establiments que depenguin de l’àmbit municipal els hi facilitaran amb les mesures aplicades, però n’hi ha d’altres que no són a l’abast municipal. Afirmava que ara és complicat saber i calcular quina afectació tindrà tot això a la temporada d’estiu, quan es pugui recuperar l’estil de vida habitual.

Respecte als desplaçaments a segones residències, esmentava que al municipi s’ha procedit a realitzar controls policials per assegurar que es respectin les mesures restrictives aplicades. Segons explicava, des del 17 de març s’han identificat unes 300 persones i només s’han sancionat a 8. En opinió de l’alcalde, per evitar els moviments al llarg de Setmana Santa, els controls s’han de desplegar abans.

El batlle deia que espera que puguem tornar a la normalitat al juny i que aquests establiments i comerços puguin tornar a obrir, tot i que com serà tot plegat segueix sent una gran incògnita.

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest enllaç:

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -