21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Què has de saber del nou toc de queda que afecta al Baix Empordà?

Quines són les preguntes i les respostes que cal saber sobre el nou toc de queda que també s'aplicarà a diversos municipis del Baix Empordà?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres l’aplicació d’un nou toc de queda. Entre els 158 municipis de Catalunya hi ha cinc del Baix Empordà que veuran com hi haurà restricció de mobilitat entre l’1 h del matí i les 6 h de la matinada.

Però aquesta nova restricció de mobilitat comporta una nova complicació perquè tot i l’anunci del govern català, haurà de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui confirmi la legalitat d’aquesta nova mesura.

1. Quan entra en vigor? La resolució entrarà en vigor tan bon punt el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi resolt positivament i es publiqui al DOGC

2. A la resolució s’inclouen els municipis afectats o només els paràmetres? Sí, els municipis afectats i els paràmetres

3. Què passa amb els municipis veïns dels quals tinguin toc de queda? Els municipis veïns també es veuran afectats. En concret 13 municipis que no compleixen amb els paràmetres però envoltats completament de municipis que sí.

4. Com es garantirà el compliment del toc de queda? Igual que el toc de queda anterior, el compliment del toc de queda es farà principalment a partir dels dispositius de Mossos d’Esquadra i policies locals. Serà imprescindible, novament, la màxima responsabilitat ciutadana.

5. Quines multes s’aplicaran als que no compleixin el toc de queda? No hi ha canvis. L’incompliment de les mesures se sanciona amb la mateixa base legal que fins ara (Decret llei 30/2020, de 4 d’agost). Les sancions seguiran oscil·lant entre els 300 i els 6.000 €.

6. Quines excepcions hi ha per saltar-se el toc de queda? Els desplaçaments per assistència sanitària d’urgència o anar a la farmàcia per raons d’urgència; anar o tornar del centre de treball; els professionals o voluntaris, degudament acreditats, per realitzar serveis essencials, sanitaris i socials; els desplaçaments per a la recollida i cura de menors d’edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents o la cura de mascotes i animals de companyia, de manera individual en la franja horària compresa entre les 4h i les 6h.

7. Quina durada tenen aquestes mesures? Tenen una durada de 7 dies, fins a la nova revisió.

8. Què passa si un municipi deixa d’estar dins dels paràmetres? Surt automàticament o haurà d’esperar que finalitzi la resolució? Haurà d’esperar que finalitzi la resolució.

9. Què passa si un municipi demana ser incorporat dins dels municipis amb toc de queda? S’haurà d’esperar a la pròxima revisió; però haurà de complir els criteris paramètrics

10. Què passa si un municipi entra dins dels paràmetres en els pròxims dies? S’inclourà en la pròxima revisió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -