13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Els Premis G! del turisme gironí lliuren 9 guardons en la dissetena edició celebrada a l’Auditori de Girona

Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Premis G! del turisme gironí han celebrat aquest dijous la dissetena edició amb una gala a l’Auditori de Girona. L’empordanès Martí Sabrià, el Grup Sènia, del sector dels càmpings, l’EcoTurisme Can Buch i Cristina Torrent (del restaurant Bo.Tic) han estat els guardonats amb els premis honorífics. Els premis de comunicació s’han atorgat als autors de treballs publicats i divulgats al diari Ara, a la revista britànica Wanderlust, a la revista suïssa Maisons et Ambiences i per l’agència de notícies alemanya, DPA. El premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha concedit a un projecte d’identificació de patrons de mobilitat mitjançant intel·ligència artificial.

Organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i presidits pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, els premis han lliurat nou guardons repartits en tres categories: Recerca, Comunicació turística i premis d’honor i especials. A l’acte, hi han assistit més d’un centenar de convidats entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.

Premis honorífics

El Premi G! Josep Pujol i Aulí, en reconeixement de la tasca professional, s’ha entregat a Martí Sabrià Deulofeu, per la seva trajectòria professional: per deixar un llegat d’iniciatives turístiques al Baix Empordà en haver exercit durant més de quatre dècades de director del Grup Costa Brava Centre i haver estat impulsor de la creació de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El Premi G! Francesc Xiquet Sabater, en reconeixement del projecte empresarial, ha estat per al Grup Sènia, l’empresa familiar amb més establiments de càmpings de Catalunya, els quals destaquen per la sinergia entre l’entorn i la innovació del servei i per integrar els allotjaments de forma orgànica en el paisatge.

El Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala ha estat per a EcoTurisme Can Buch, pel seu projecte d’allotjament sostenible i autosuficient a Sant Aniol de Finestres (Garrotxa), que alhora és una proposta de turisme interior de qualitat, centrat en la salut i basat en la sobirania energètica i alimentària, amb l’objectiu de compartir i conscienciar el visitant de la Garrotxa.

Finalment, el Premi G! Especial Juli Soler i Lobo ha estat lliurat a Cristina Torrent Cos, en reconeixement de la seva trajectòria i experiència professional en l’àmbit de la restauració a les comarques gironines, per portar a l’excel·lència l’ofici de cap de sala al restaurant Bo.Tic de Corçà (Baix Empordà).

Premis de comunicació turística

El concurs de comunicació turística de les comarques de Girona és d’àmbit internacional, dels més ben dotats econòmicament a l’Estat espanyol (12.000 euros) i compta amb un jurat professional. A aquesta edició es van presentar trenta-vuit treballs en diferents idiomes que han optat a les diverses categories.

El Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart, a la millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona en clau inspiradora, dotat amb 3.000 euros, s’ha entregat a Eddi Fiegel, pel reportatge ‘A magnificient Catalan Grand Tour’ de la revista Wanderlust, per la qualitat literària del text i la veracitat de la informació, així com per mostrar de manera àmplia i diversa espais i propostes turístiques al públic britànic. També es reconeix la qualitat de la fotografia i el disseny de la publicació.

El Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines, al contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, ha anat a parar a les mans de Daniel Romaní, per la col·lecció de nou articles sobre escenaris de pel·lícula de la demarcació de Girona publicats al diari Ara, per l’originalitat del tema i la qualitat redaccional dels textos. Altrament, per mostrar al públic català els atractius i els valors turístics de les destinacions gironines a través de la filmografia.

El Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, se l’ha endut Corine Stübi, pel reportatge ‘Costa Brava’ de la revista suïssa Maison et Ambiances, per l’originalitat, la vivencialitat i la visió escollida a l’hora de mostrar els valors i atributs de la destinació al públic suís, així com per la qualitat del disseny de la mateixa publicació.

Ha tancat aquesta categoria el Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, que s’ha lliurat a Manuel Meyer per l’article ‘Katalonien: Genussradeln zwischen Vulkanen und Mittelmeer’, de l’agència de notícies alemanya DPA, per l’elecció del tema, centrat en la divulgació del cicloturisme i la difusió dels atractius naturals, culturals i gastronòmics de la demarcació de Girona. Altrament, per l’àmplia difusió i projecció assolida amb la publicació del treball a més de setanta mitjans.

Premis de recerca i investigació Yvette Barbaza

El Premi G! de Recerca Yvette Barbaza per a un projecte de recerca, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a Jo Sanmartí Vives, pel desenvolupament del projecte ‘Identificació de patrons de mobilitat mitjançant intel·ligència artificial: una oportunitat per a l’organització turística de les comarques gironines’.

Els premis G!, de turisme les comarques gironines, són uns guardons que va crear el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona el 2005 amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, es vol estimular la difusió a l’exterior dels recursos i els atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona; i, amb el premi de recerca, promoure el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.

En el decurs de l’acte, també s’han lliurat els diplomes als guardonats amb els premis especials i el nou trofeu escultòric Mapa d’escorça, als guardonats amb els premis honorífics de la present edició. Aquest trofeu ha estat creat per Quim Medrano, alumne del cicle de ‘Models 3D, Motlles i Art Toys’ de l’Escola d’Art d’Olot. A més, durant la cerimònia, els presents han pogut gaudir de l’actuació del quartet vocal 4Gami.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -