25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Els Premis Timó 2022 reconeixen els Vins i Caves Perelada amb el Timó d’Or

El Timó d’Argent és pel Consell Comarcal del Baix Empordà, per impulsar el nou Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Grup Costa Brava Centre reconeixen els Vins i Caves Perelada amb el Timó d’Or 2022. L’entrega dels Premis Timó 2022 s’ha fet a l’Hotel Costa Brava i ha comptat amb la presència del president del Grup Perelada, Javier Suqué, que ha estat l’encarregat de recollir el guardó. Els Premis Timó 2022 també han reconegut la feina d’altres professionals, entitats i establiments que han contribuït i contribueixen a millorar la imatge, la qualitat i la competitivitat turística del país.

Javier Suqué, la tercera generació familiar que treballa al celler, ha recollit el Timó d’Or que reconeix els 100 anys de trajectòria de l’empresa i la importància del segell Perelada. Durant els últims anys el celler Perelada ha incorporat un equip d’enòlegs i investigadors de gran prestigi i ha culminat el seu recorregut amb la inauguració l’any 2022 d’un nou celler creat per RCR Arquitectes. En la seva aposta per la sostenibilitat aquest nou celler ha estat avalat pel certificat Leed Gold, el primer que es dona a un celler europeu.

Des del grup de Vins i Caves Perelada reconeixen que és “doblement gratificant” rebre un reconeixement i que, a més, el donin agents de proximitat del Baix Empordà. Javier Suqué explica que gràcies a la sostenibilitat i al producte de proximitat, el vi i el cava de l’Empordà estan començant a ser reconeguts fora de la comarca.

La presidenta del Grup Costa Brava Centre, Barbara Hallé, ha destacat que aquests reconeixements “ajuden a tirar endavant projectes” i que aquests “siguin de qualitat”. A més, es fomenta el treball conjunt entre diversos serveis relacionats amb el món del turisme. També ha destacat que amb una pandèmia com el coronavirus s’ha tornat a donar valor al turisme de proximitat.

Així mateix, ha donat importància als canvis que s’hauran de fer en els pròxims anys per adaptar el turisme cap a un model més sostenible, de proximitat i la millora de l’eficiència energètica. Destaca, per exemple, en temes de mobilitat que el model a l’hora de viatjar està canviant.

Els premiats

A part d’entregar el Timó d’Or, la gala també ha reconegut a altres empresaris, entitats i companyies de la zona. El Consell Comarcal del Baix Empordà ha estat premiat amb el Timó d’Argent. El seu president Joan Manel Loureiro, ha recollit el premi amb motiu del nou Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà que ha impulsat l’ens, juntament amb un centenar d’agents del territori.

També s’ha fet el lliurament del distintiu pels 50 anys d’activitat per a l’Hotel Àncora de La Fosca, Palamós; s’han reconegut els 25 anys del Restaurant Can Dolç de Sant Feliu de Boada; mentre que el Premi Proveïdor Cooperativa Costa Brava Centre ha estat per a Olis Bargalló.

Al mateix temps, s’han lliurat tres diplomes de qualitat a l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava (Costa Brava Sub), la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i el segell de qualitat agroalimentària impulsat per la Diputació de Girona, Girona Excel·lent.

L’entrega dels guardons Timó 2022 s’ha realitzat en el marc de l’assemblea general ordinària 2023 de l’associació i també ha comptat amb la conferència ‘Futurisme. El futur del turisme’, a càrrec de José Antonio Donaire, doctor en geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona expert en recerca en l’àmbit del turisme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -