Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil a la casa de la jove de 21 anys

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha enviat a la presó la jove de 21 anys detinguda a Palamós per la seva suposada integració en una xarxa afí al Daesh. Se l’acusa de captar dones en fòrums d’internet per enviar-les a zones de conflicte a fer la jihad.

Després de prendre-li declaració, el jutge ha decretat presó incondicional i sense fiança per integració en organització terrorista. La jove, de nacionalitat espanyola i nascuda a Palamós, vivia amb els seus pares i estava disposada a viatjar a Síria amb el Daesh després d’haver patit un procés d’autoradicalització virtual. Segons la Guàrdia Civil, consumia continguts de propaganda jihadista extremadament violents.

En la seva declaració, la noia ha desmentit formar part d’Estat Islàmic, encara que segons la investigació la jove integrava una xarxa de persones afins a aquesta organització jihadista. Les integrants es comunicaven a través d’un grup de WhatsApp des del que s’intentava manipular altres dones perquè es desplacessin a zones de conflicte.

La jove va entrar en comunicació amb un presumpte gihadista radicat als Estats Units i per això ha estat fonamental la col·laboració del FBI. Aquest home va ser detingut al juny del 2016, el que li va impedir traslladar-se a Síria amb la noia palamosina, com tenien planejat.