13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

El preu de l’aparcament de Plaça Europa a Platja d’Aro incrementa en 21 cèntims/hora a l’estiu després de la reforma

Tot i l'increment, es mantenen les 24 hores d’aparcament gratuït per a residents i els 30 primers minuts lliures per a tothom

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La gestora de l’aparcament de la Plaça Europa de Platja d’Aro, Saba, ha presentat una nova remodelació per tal de “convertir la instal·lació en un aparcament de referència a la Costa Brava”. Això però, preveu incrementar el preu en 21 cèntims/hora a l’estiu, des de l’1 de juny al 30 de setembre.

Tot i això es mantenen les 24 hores d’aparcament gratuït per a residents i els 30 primers minuts lliures per a tothom.

L’empresa ha invertit gairebé dos milions d’euros per incorporar innovacions tecnològiques i la remodelació general d’un espai de 35.000 m2 i 1.050 places (750 en superfície i 300 en soterrani). Una acció que es reequilibra amb un ampliació de la concessió en 15 anys, de 2031 fins al 2046.

L’acció s’emmarca en el context d’un projecte més ampli de millora del tot l’entorn de l’aparcament, com preveu el Pla de Comerç, i que també s’està executant en paral·lel amb les obres de reforma l’Av. Doctor Fleming per convertir-la en un espai prioritari per passejar-hi o fer-hi estades a les terrasses dels establiments de restauració, que connecti de manera natural l’aparcament amb la zona comercial del nucli urbà de Platja d’Aro, que s’inicia a les galeries.

Un primer gruix d’accions ha estat la la millora dels accessos i sortides: s’han anul·lat les entrades i sortides de l’Av. Doctor Fleming, potenciant les de l’Av. Juli Garreta i Av. de Castell d’Aro; i en totes s’hi ha instal·lat un nou sistema de control amb reconeixement de matrícules dels vehicles. El segon han estat les obres exteriors: reforç de la senyalització i il·luminació amb tecnologia LED; nova pavimentació de tot de l’aparcament en superfície i reposició de les jardineres i un nou col·lector d’aigües pluvials. També s’ha reordenat la circulació interior, s’ha millora l’accés i mobilitat dels vianants i s’han localitzat millor i prioritzat les places per a persones amb mobilitat reduïda (PMR).

També s’ha creat una àrea tancada i al soterrani d’aparcament per a 20 bicicletes i 10 places per a la càrrega de vehicles elèctrics -la zona més àmplia del municipi per aquest objectiu- (8 en superfície i 2 al soterrani) amb un instal·lació preparada per ampliar amb facilitat el nombre de places a futur (carregadors semi ràpids amb potències entre 7,4 i 22 kWh). S’han instal·lat 240 m2 de plaques fotovoltaiques amb transformadors i acumuladors d’energia elèctrica, per al consum dels carregadors de vehicles elèctrics i amb l’excedent s’alimenten diversos sistemes operatius pel propi aparcament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×30 – 12 juny 2024

TRACKLIST KAISER CHIEFS – BEAUTIFUL GIRL SHABOOZEY – A BAR SONG (TIPSY) BLOSSOMS – WHAT CAN I SAY AFTER I’M SORRY? KINGS OF...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -