24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Creen un programa formatiu per impulsar l’ofici de pescador i garantir el relleu generacional

La Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Confraria de Pescadors de Palamós uneixen esforços per garantir el relleu generacional del sector pesquer

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Confraria de Pescadors de Palamós s’uneixen per crear un programa formatiu per impulsar l’ofici de pescador. Amb aquesta iniciativa, volen facilitar a persones interessades l’entrada al sector pesquer, amb un programa formatiu que integri i complementi les formacions necessàries, que acompanyi les persones participants en la seva entrada al sector i que faci partícip el sector pesquer de la formació i la incorporació dels aprenents.

Aquests estudis inclouran la formació i la certificació per part de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, l’orientació i la tutorització i les pràctiques en embarcacions vinculades a la Confraria de Pescadors de Palamós.

Un curs complet

El programa formatiu engloba diversos mòduls obligatoris: el de Mariner Pescador (40 h), una Formació Bàsica en Seguretat (70 h) i una part d’Higiene de la Producció Primària en Pesca Extractiva (2 h). A banda del vessant més teòric, el curs inclou les jornades pràctiques de marineria a bord de les embarcacions a Palamós, una jornada de bateig de pesca i dues jornades de pràctiques de Seguretat Marítima a les instal·lacions de l’escola al Port de Tarragona.

En finalitzar la formació hi ha la possibilitat per a les persones participants de ser contractades durant la campanya d’estiu per una de les embarcacions, amb un contracte d’aprenent remunerat. El valor d’aquest programa formatiu recau en el fet que no només pretén capacitar persones dins el sector, sinó que també vol apropar-les al món de la pesca i el mar, sovint un món desconegut per la població en general. Per això, un dels factors que cal destacar és la funció de tutorització i acompanyament de les persones participants, que durà a terme el personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’alumnat tindrà un tutor o tutora referent que els acompanyarà durant tot el curs i també en el període de pràctiques.

Avui dia, la pesca al Baix Empordà encara té molts reptes, i amb aquesta iniciativa es posa de manifest la voluntat de vetllar per la continuïtat del sector pesquer a la comarca, d’una banda, per la seva importància econòmica, i de l’altra, per la seva llarga tradició al nostre territori i per contribuir al relleu generacional.

El vicepresident primer del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que aquesta iniciativa “és una excel·lent notícia per a la comarca i el seu sector primer”. Explica Dilmé que “fa gairebé quatre anys que ens vam adreçar a la Generalitat per intentar millorar en termes de proximitat l’oferta formativa dels futurs pescadors i aconseguir fer arribar aquesta oferta a la totalitat de les persones que hi podien tenir interès. És molt important que els actors sobre el territori, Generalitat, Consell i Confraria ens unim per treballar conjuntament per aquest objectiu comú, estem molt contents i agraïm els esforços de tothom que ho ha fet possible”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -