15.7 C
Pals
Diumenge, 16 Febrer 2020

El projecte de reparcel·lació de la urbanització Mas Pere de Calonge és cada cop més a prop de ser una realitat

Aquesta és una demanda històrica pels veïns del municipi, que esperen que es pugui començar a desenvolupar ben aviat

El més llegit

Ruïnes romanes sota el carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols

Gràcies a les excavacions realitzades dins del pla d’obres de renovació de les canalitzacions del carrer Girona de Sant...

L’Empordà dels Maragall

La mort de la riallera i enèrgica amiga Diana Garrigosa m’ha retornat records empordanesos. Tardes a Rupià, passejades prop la mar, converses de matinada. L’he plorada amb llàgrimes agraïdes pel seu exemple de vitalitat, intuïció i caràcter.

L’Ajuntament de Torroella reurbanitzarà el carrer on hi ha un important esvoranc

El passat mes de novembre un camió de gran tonatge va passar pel carrer de Fàtima de Torroella de Montgrí i va obrir un gran esvoranc que a dia d’avui causa problemes per deteriorament a la via.

La Rua de la Disbauxa, de Pals, inaugura el carnaval a tota la comarca

Centenars de persones es van aplegar aquest dissabte als carrers de Pals per veure en directe la Rua de la disbauxa, un esdeveniment que amb pocs anys s'ha consolidat com l'obertura del carnaval a tota la comarca. 

Detenen un home per un robatori en un cotxe a Sant Feliu de Guíxols

Els robatoris a l’interior de vehicles es multipliquen a Sant Feliu de Guíxols. El darrer va ser el dia...

Els veïns i les veïnes de la urbanització Mas Pere de Calonge porten més de 20 anys de lluita per urbanitzar la zona. Això, però, sembla que ja s’acosta al seu final. Segons ha informat el Diari de Girona, la comissió de seguiment del projecte va marcar la setmana passada el full de ruta definitiu amb la voluntat de posar en marxa el procés de licitació d’obres i començar quan abans millor les actuacions a desenvolupar. Aquest projecte es va aprovar l’agost del 2018 i es van presentar un total de 60 al·legacions que, segons l’ens municipal, ja han quedat resoltes.

Després de la reunió de dilluns passat en la qual hi van participar grups municipals, tècnics municipals i representants dels veïns, es van establir els propers passos a seguir per poder urbanitzar tota la zona. D’aquesta manera, la primera feina a fer és la de determinar quines parcel·les estan qualificades com a “espais no edificables o com a zones verdes segons el projecte” i marcar la indemnització que la resta de veïns hauran de pagar a aquests propietaris. Un cop liquidada el que s’anomena com la “quota 0”, les finques s’hauran d’inscriure al registre de la propietat.

A partir d’aquest moment, el consistori podrà començar a tramitar les licitacions i a adjudicar el projecte d’urbanització que consistirà en “una actuació integral que inclourà la construcció de la xarxa d’enllumenat, de clavegueram, d’aigua i de telefonia”. També es refarà la pavimentació, l’asfaltatge, les voreres i la instal·lació de mobiliari urbà.

El cost aproximat de les obres serà de 10 milions d’euros que seran finançats per les mateixes aportacions dels propietaris. Paral·lelament, 358.506,67 euros provenen de l’Entitat Urbanística de Conservació, que en el moment de la seva dissolució va traspassar el seu saldo disponible a l’Ajuntament amb l’objectiu de destinar-lo a aquests treballs. I encara hi haurà una altra font d’ingressos, durant el mes de febrer del 2018 es va aprovar per unanimitat que el consistori faria una aportació econòmica equivalent al 15% de les obres d’urbanització amb un màxim de 2 milions d’euros.

Mentre les obres no arriben, les peticions i crítiques per part dels veïns continuen. Molts lamenten a través de les xarxes socials el mal estat de les voreres que, segons afirmen, estan “aixecades i sense asfaltar i les carreteres plenes d’esquerdes i forats”.

Últimes notícies

Sancionat l’Hotel Hipócrates de Sant Feliu per tancar sense avisar

Inspecció de Treball ha sancionat l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols després que al gener tanqués i deixés als treballadors a l'estacada sense poder accedir al subsidi d'atur

Ràdio Bisbal ja sona des de l’antic Ajuntament restaurat

Una inversió del consistori bisbalenc de prop de 20.000 € permet les emissions provisionals des de les noves instal·lacions

La Rua de la Disbauxa, de Pals, inaugura el carnaval a tota la comarca

Centenars de persones es van aplegar aquest dissabte als carrers de Pals per veure en directe la Rua de la disbauxa, un esdeveniment que amb pocs anys s'ha consolidat com l'obertura del carnaval a tota la comarca. 

El Rei de les Dues Cues i Rosa Queen Tra Tra, enceten el carnaval cirstinenc

Els Carnestoltes El Rei de les Dues Cues (Sergi Sierra) i Rosa Queen Tra Tra (Gisela Carranza) van encetar ahir dissabte a la nit el Carnaval de l’Amistat 2020 de Santa Cristina d’Aro.

Primera Llista – 15 febrer 2020

Descobreix les cançons més importants de la setmana a la Primera Llista.

Més notícies