10.3 C
Pals
Dimecres, 7 desembre 2022
- Publicitat -

Projecten tres nous parcs eòlics amb 21 molins a Cantallops, Espolla, Sant Climent, Pedret i Marzà i Garriguella

Les instal·lacions se sumen a les cinc que hi ha projectades, tres de les quals amb informe favorable

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Ponència d’Energies Renovables ha rebut tres nous projectes de parcs eòlics a l’Alt Empordà que sumen 21 aerogeneradors més a la comarca. Es tracta del parc Neulós, projectat a Cantallops amb 7 molins i 44,6 MW de potència; el Frausa, entre Espolla i Sant Climent Sescebes (6 molins i 37,2 MW) i el Comptador, entre Pedret i Marzà i Garriguella (8 molins i 49,6 MW). Les instal•lacions se sumen a les cinc que ja hi ha projectades a la comarca, tres de les quals amb informe favorable. En concret, el d’Agullana (5 molins), el de Galatea a la Jonquera (10 aerogeneradors) i el Cronos de Capmany (4 aerogeneradors).
Els altres dos estan en tramitació. Es tracta del parc dels Estanys (entre Capmany i la Jonquera) amb sis molins projectats i el Zeus, amb cinc molins més entre Capmany i Sant Climent Sescebes.

En canvi, se n’han desestimat quatre: el Ventador (Capmany) amb sis molins; el de Terrades (Capmany i Biure) amb cinc aerogeneradors; el de la Serra Bosquerós (entre Capmany i Agullana) amb set molins i el de Llançà, que preveia dos aerogeneradors.

El projecte del parc eòlic Neulós es preveu íntegrament a Cantallops i el promou Energias Renovables de Heset S.L. La proposta contempla la instal·lació de 7 molins i una potència de 44,6 MW.

El parc eòlic Frausa se situa entre Espolla (5 molins) i Sant Climent Sescebes (1). El promou Enel Green Power i preveu una potència de 37,2 MW. Finalment, el parc eòlic Comptador es projecta a cavall entre Pedret i Marzà (5 molins) i Garriguella (3). També el promou Enel Green Power i preveu una potència de 49,6 MW.

Tots els projectes es van presentar a la ponència de renovables a mitjans de maig.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -