10.3 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

Protesta amb gairebé 200 persones contra de l’ampliació de la Marina del Port d’Aro, que afecta tretze hectàrees de pineda

L'Ajuntament reconeix l'impacte "innegable" del projecte, però diu que no té recursos per indemnitzar els propietaris

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Prop de 200 persones han fet una cadena humana aquest dissabte a Port d’Aro a tocar de la desembocadura del Riudaura, a Platja d’Aro. El motiu ha estat protestar contra el projecte d’ampliació de la Marina que preveu la construcció d’uns 400 habitatges en tretze hectàrees d’espai natural, on hi ha una pineda. El president del grup local Natura Sterna, Jaume Ramot, recorda que l’actual Club Nàutic era un aiguamoll i diu que no permetran que “es destrueixi”.
Ramot ha anunciat que, si cal, es plantejarien anar als tribunals per evitar-ho. Des de l’Ajuntament, reconeixen l’impacte “innegable” del projecte, però assenyalen que aturar-lo suposaria unes indemnitzacions que el consistori no pot afrontar.

Nova acció de les entitats ecologistes contra els projectes urbanístics que afecten el litoral de la Costa Brava. Aquesta vegada ha estat a Platja d’Aro, a la zona que queda a tocar de la desembocadura del Riudaura i on hi ha projectat l’edificació de 400 habitatges i una zona navegable per a més de 200 barques. Es tracta de l’ampliació de la Marina del Club Nàutic que afectaria tretze hectàrees de terreny, la majoria d’elles d’una pineda que és “l’últim pulmó verd” que queda a la localitat arran de mar.

Per això, prop de 200 persones han fet una cadena humana al voltant d’aquest espai per reivindicar-lo com un “paratge que ha de ser de tots”. El president de Natura Sterna, Jaume Ramot, recorda que on actualment hi ha el Club Nàutic era abans un “aiguamoll de primer ordre”. “Ja vam perdre allò i no volem quedar-nos sense la pineda”, assenyala.

A la protesta també hi ha participat SOS Costa Brava que lluita per evitar que s’urbanitzin les diferents pinedes que queden a prop del mar. En aquest sentit, el president de l’entitat, Sergi Nuss, demana a la Generalitat “més implicació” i que es tiri endavant el Conservatori del litoral que permetria evitar que s’edifiqui en aquestes zones.

Zona inundable

Nuss també ha recordat que aquesta pineda de Port d’Aro, a la qual s’hi preveu aixecar 400 habitatges, està en una zona inundable i, per tant, quan hi hagi fenòmens meteorològics importants com un temporal “provocarà més dany per a la societat”, si està edificat. En canvi, el president de SOS Costa Brava, remarca que actualment l’espai natural “és capaç d’assumir” aquest tipus d’inclemències. “Hem de protegir aquesta zona perquè en realitat és un benefici per a tothom. Són tretze hectàrees naturals”, recorda Nuss.

No descarten els tribunals

Tot i que esperen “que no s’hi acabi arribant” tant Nuss com Ramot han deixat clar que, si no prosperen les al·legacions que faran del projecte, acabaran anant als tribunals per evitar que s’edifiqui la pineda. Per això, demanen recursos a través de la venda de samarretes o donacions per poder fer front a possibles costes judicials.

Tot i això, cal tenir en compte que el projecte està en fase d’exposició pública, però Nuss s’ha queixat que encara no tenen tota la documentació necessària, per poder presentar els seus arguments en contra.

L’Ajuntament no pot fer front a les indemnitzacions

Per la seva banda, l’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, ha explicat que el projecte compleix amb el POUM, tot i que reconeix que hi haurà un impacte “innegable” si s’acaba edificant. Ara bé, Jiménez deixa clar que s’han de seguir uns protocols determinats per preservar l’espai.

Amb tot, el batlle descarta la possibilitat d’impedir el projecte des del consistori perquè obligaria a indemnitzar els propietaris que “tenen uns drets”. En aquest sentit, remarca Jiménez, el consistori no pot fer front a les quantitats que s’haurien de pagar.
protesta
Pla mitjà de la protesta amb una pancarta a Platja d’Aro aquest dissabte 7 d’agost de 2021. (Horitzontal)

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -