7.4 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

“PROTECTING HOME”, la cursa senderista per defensar l’espai natural de la Costa Brava

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Per protegir l’espai natural de la Costa Brava de l’amenaça de l’especulació urbanística, SOS Costa Brava, Selvans i el corredor Alan Fortuny s’han unit per llençar un repte esportiu en format obert per recaptar fons: la prova senderista “Protecting Home: the non profit run”. Aquesta és una cursa de muntanya per etapes, on es recorren 200km de camins de ronda i boscos de la Costa Brava, i es dona suport econòmic a les causes ecologistes de les dues entitats promotores amb cada inscripció, de 49€.

S’utilitza el format open, que permet a cada participant fer trams quan vol i amb l’ordre que més li convingui (tan seguides com per separat), durant un període d’entre el 18 de setembre al 13 de desembre. Les inscripcions a la prova estan obertes des del 14 de setembre fins l’1 de desembre.  Ja hi ha 50 persones recorrent els itineraris, i per participar cal inscriure’s a la web de Protecting Home, www.protectinghome.cat. El 19 de desembre es comunicaran els resultats i es valorarà l’impacte de l’esdeveniment sobre els projectes de les entitats promotores.

És una cursa respectuosa amb l’entorn i amb les mesures sanitàries del Covid-19, ja que no hi ha aglomeracions i que tota la logística és autogestionada pels participants. A causa de la pandèmia, la temporada esportiva està pràcticament deserta, i amb aquest esdeveniment s’obre una possibilitat de competició. Amb la modalitat triada, els inscrits i inscrites solen córrer individualment i, com a màxim es permeten grups de 6 persones. És més, en tractar-se d’una activitat a l’aire lliure, sense contacte i en què les distàncies es respecten en tot moment, l’equip impulsor considera que el plantejament i normal desenvolupament de la cursa compleix amb  les prescripcions del PROCICAT.

Per altra banda, també s’ha programat un calendari de realització a peu dels trams de “Protecting Home”. Seran 5 dates per a gaudir d’una versió reduïda de les cinc etapes litorals de la prova. Mitjançant xarxes socials SOS Costa Brava anunciarà la data de cada tram i, un cop inscrits, els participants rebran informació del punt de sortida i hora, per garantir que es respectin les mesures sanitàries del protocol del Centre Excursionista de Catalunya. Així mateix, a l’inici de l’excursió els participants hauran de signar un document d’autoresponsabilitat.

Dates i etapes de recorregut a peu:

    1. 17/10/2020 – Etapa: Vilamaniscle – Port de la Selva. Organitza: SOS Palafrugell
    2. 24/10/2020 – Etapa: Port de la Selva – Roses. Organitza: Amics de la Natura de Cadaqués
    3. 31/10/2020 – Etapa: Pals – Palamós. Organitza: Salvem la Pineda d’en Gori
    4. 7/11/2020 – Etapa: Roses – L’Escala. Organitza: IAEDEN-Salvem l’Empordà
    5. 14/11/2020 – Etapa: L’Escala – Pals. Organitza: SOS Empordanet, Gent del Ter i Salvem la Platja de Pals.

Finalment, diferents personalitats catalanes del muntanyisme i l’esport a la natura han confirmat la seva participació a “Protecting Home”. En properes comunicacions es donaran a conèixer qui són i en quines dates i com hi participaran.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Jordi Colomí, sobre el parc eòlic: “No estem en contra de les renovables, però sí de les macroestructures d’aquest tipus”

L'Alcalde de Torroella de Montgrí també ha destacat l'esforç de recuperació i patromini del territori que es fa des del municipi i moltes entitats.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -