22.2 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

Protestes dels veïns de Prat Xirlo pels talls al llarg de la carretera vella

Pau Lladó, regidor de mobilitat de l'ajuntament de Palafrugell, afirma que la mesura respon a motius de seguretat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les obres a la carretera vella de Palafrugell (Gi-6543), que uneix Calella de Palafrugell amb Palafrugell, ha provocat diverses protestes entre el grup de veïns de Prat Xirlo. Els veïns afirmen que la proposta de fer trams en sentit únic els perjudica, ja que han de fer más volta a l’hora de desplaçar-se en qualsevol dels dos sentits.

Les obres tirades endavant des de l’Ajuntament impliquen, entre d’altres, l’adequació de la carretera per incorporar-hi una via verda i treure els dos sentits de la via, obligant alguns veïns a usar l’autovia. Les obres de la via verda, de fet, es van iniciar fa una setmana.

Per protestar, els veïns de Prat Xirlo han penjat pancartes a l’entrada del municipi. A més, van desplegar una pancarta durant la cantada d’havaneres, una de les activitats culturals més rellevants per la qual es coneix Calella de Palafrugell, on s’hi podia llegir el missatge ‘Volem la carretera vella!’.

Millorar la seguretat viària

Pau Lladó, regidor de mobilitat de l’ajuntament de Palafrugell, en afirmacions fetes al Diari de Girona explica que la mesura respon a motius de seguretat i que ja s’ha alertat als veïns. Des del consistori valoraran com han anat les obres i citaran als veïns de Prat Xirlo per estudiar el tema de mobilitat. El regidor reconeix que amb aquests canvis a la carretera vella, els veïns del barri han de recorrer una distància més gran. Tot i això, explica que a la sortida de l’autovia hi poden accedir per la rotonda de manera més segura.

La via verda

El regidor, a més, destaca la creació de la via verda a la carretera vella. I és que aquesta carretera s’interconnectarà amb la recentment creada via verda, habilitada per a l’ús de bicicletes o vianants, de l’avinguda del Mar, i també amb l’entrada del carrer de Chopitea, a Calella de Palafrugell. Així, tothom que vulgui anar a peu o amb bicicleta de Palafrugell a Calella (i viceversa) per aquesta via ho podrà fer d’una forma segura, i arribar gairebé a la zona de platges.

El cost d’adeqüació de la carretera vella, segons fonts del Diari de Girona, té un cost de 70.000 € i els treballs, que ja han començat, podrien estar acabats durant les tres properes setmanes. Es preveu que la via verda incropori separadors de bicicleta i un innovador sistema de pilones solars, a més d’instal·lar-hi catadiòptrics, que de nit reflecteixen la llum dels vehicles.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La ciutat ibèrica d’Ullastret, un jaciment amb molta història encara per descobrir

La ciutat ibèrica d'Ullastret va arribar a tenir una població de 6.000 habitants entre els segles IV i III aC. Amb les seves 15 hectàrees, era considerada capital de la tribu ibèrica dels indiketes, que vivien a les comarques de l'Empordà i la Selva
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -