Dani Cortés

El diccionari defineix la paraula “extingir” com “Fer que algú o alguna cosa s’acabi, deixi d’existir o de viure. Per exemple: Els bombers extingeixen els incendis. Una malaltia pot extingir la vida d’una persona. Si no es protegeixen, les balenes i els elefants s’extingiran”.

Ahir, el president de l’associació de carrossaires de Palafrugell denunciava que, si no es protegeix, el carroussel Costa Brava s’extingirà. El carroussel arriba aquest diumenge al municipi, i seria una pena que s’extingís. Se m’acudeixen moltes coses que es podrien fer per protegir-lo. Dotar de més diners les persones que fan les carrosses, donar-los millors espais per preparar-les, promocionar més l’esdeveniment, …

Però segur que si parlem amb l’ajuntament, diran que hi donen tot el suport que poden, i que no hi poden fer més. Fa temps que els carrossaires es queixen de la falta de suport del consistori. Amb el govern actual i amb l’anterior. És a dir, que el problema és transversal a Palafrugell.

Sigui com sigui, haurem d’esperar a diumenge per fer balanç del carroussel d’aquest any. Segur que totes les colles hi han dedicat molt de temps i esforços, i crec que els polítics els haurien de correspondre.