30.2 C
Pals
Dilluns, 14 juny 2021
- Publicitat -

Què pots fer en el primer tram de desescalada?

Torna la cultura, les activitats extraescolars i podem tornar a seure a les taules dels restaurants.

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Mentre segueix el toc de queda i el confinament de cap de setmana, aquest dilluns comença el primer tram de desescalada que està previst que duri dues setmanes.

Restaurants

Ara podran obrir des de les 6h fins les 21:30h, de manera que podran oferir sopars, i podran fer-ho al mateix restaurant: un màxim de 4 comensals per taula o més si es tracta del mateix grup de convivència, amb un metre de distància entre ells. Mentre amb aquestes condicions no hi ha límit d’aforament a les terrasses, sí que n’hi ha a l’interior: només pot arribar al 30%, amb bona ventilació. A més, es pot fer lliurement a domicili fins les 23h i recollida fins les 22h.

Comerç

Els centres comercials continuen tancats, però ara les botigues ja podran obrir amb independència de la superfície. Tot i així, només amb el 30% de l’aforament, mesura que no limita a botigues d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, serveis essencials, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres de veterinària, concessionaris d’automòbil, telecomunicacions, perruqueries i centres d’estètica, i centres de jardineria.

Cultura

Amb bona ventilació, teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts poden reprendre l’activitat, amb la meitat d’aforament i màxim 500 persones.

Religió

L’aforament als actes religiosos i cerimònies civils ha de respectar l’aforament màxim del 30%.

Esport

Les competicions segueixen suspeses, però gimnasos, piscines i centres esportius poden tornar a obrir. Tot i així, Si són espais tancats, no es pot superar el 30% d’aforament i cal demanar cita prèvia. A les instal·lacions a l’aire lliure es pot arribar al 50%. A més, també s’ha de seguir les limitacions de Protecció Civil. Els vestidors de la piscina són els únics que es poden fer servir.

Activitats extraescolars

Les activitats extraescolars, escoles de música i dansa i ensenyaments no reglats poden reprendre’s però amb un màxim de sis alumnes.

A més, les activitats esportives no competitives a l’aire lliure i a l’interior que organitzin els centre escolar també estan permeses.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Els mossos reprenen el control d’activitats organitzades al medi natural per detectar irregularitats

Han fet 9 controls el cap de setmana i tots els grups complien la normativa
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -