Salses picants amb pebrot de Catalunya: una empresa de l’Empordà, referent de la cultura del xili.Una família de Parlavà va començar a fer experiments amb pebrots picants durant la pandèmia i ha aconseguit professionalitzar-se. Durant la pandèmia van començar a fer experiments amb pebrots picants i ara s’han convertit en un referent en aquesta matèria. Ells mateixos es defineixen com un parc temàtic dels xilis catalans.
El fundador de l’empresa, Ferran Gispert, explica que la idea neix de la voluntat de crear una “cultura del picant de casa nostra”.
Això és el que va motivar en Ferran i la seva família a engegar el projecte Quins Pebrots!. Van començar plantant quatre espècies de pebrots picants i, només tres anys després, darrere de les mates de l’hort s’hi amaguen fins a 50 varietats diferents procedents d’arreu del món: Quan n’hi ha un que ens interessa per forma o color, el comprem i el fem venir cap aquí. El que va començar com un joc ràpidament es va professionalitzar en veure la gran comunitat de seguidors que generava l’afició al picant, fet que els ha portat de visita fins a l’hort dels parlavanencs. Ferran Gispert ha estat entrevistat per Joan Bosch al programa DE CAP A CAP.




