25.1 C
Pals
Dilluns, 24 juny 2024
- Publicitat -

PARTICIPACIÓ: Escull el teu racó favorit de la Bisbal d’Empordà

El Passeig Marimon Asprer, el Teatre Mundial, Torre Maria o el Pont Vell són alguns dels aspirants a "Racó favorit de la Bisbal d'Empordà"

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Quin és el teu racó favorit de la Bisbal d’Empordà? S’ha obert un procés participatiu per escollir entre:

El Passeig Marimon Asprer, el Teatre Mundial, el Parc 8 de Març, les Escoles Velles, el carrer Mare de Déu de Montserrat, l’entrada al nucli antic des del Pont Vell, Torre Maria, l’Skate Parc, la plaça Benet Mercader, l’Espai 17100 Jove, la Biblioteca Lluïsa Duran, Castell d’Empordà i l’ermita de la Mare de Déu del Remei, Sant Pol, la plaça Major, el Camp Municipal de Futbol, el carrer del Call, el Terracotta Museu i el rocòdrom.

Són les 18 propostes finalistes que, proposades per la ciutadania, opten a ser ‘El racó favorit de la Bisbal’. Aquest dimecres ha arrencat el període de votació popular, que s’allargarà fins el 27 de febrer. Ja es pot votar a través de la platafaforma de participació ciutadana en línia: hi poden participar totes les persones empadronades a la Bisbal nascudes l’any 2011 o abans.

Es van presentar prop d’una quarantena de propostes, algunes de les quals eren repetides, alhora que d’altres no complien amb els requisits: que els indrets siguin a la via pública i que pertanyin al municipi de la Bisbal d’Empordà. La proposta vol ser un nou procés participatiu per tal que bisbalenques i bisbalencs hi diguin la seva. L’objectiu: dinamitzar la participació ciutadana al municipi tot descobrint quin és el racó favorit de la Bisbal d’Empordà segons la seva ciutadania i, alhora, retre-li homenatge i reconeixement.

El Consell d’Infants Municipal (CIM) és un òrgan municipal de participació de les nenes i els nens de primària de la ciutat, un espai on, amb la coordinació de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, poden exercir, com a ciutadania que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat. L’òrgan va decidir emprendre un nova iniciativa participativa municipal proposada per la regidoria de Participació del CIM: El racó favorit de la Bisbal.

Quan es farà públic el racó favorit de la Bisbal d’Empordà?

Serà el dimecres 2 de març quan, coincidint amb la propera sessió plenària del CIM, es faran públics els resultats i s’anunciarà quin és El racó favorit de la Bisbal. L’espai serà homenatjat amb la col·locació una placa de ceràmica de reconeixement, amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. El procés participatiu proposat pel CIM compta amb la coordinació de l’Àrea d’Ensenyament i l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.


Un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la Bisbal
El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà (CIM) és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la ciutat. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat. El CIM d’aquest curs es va constituir el 18 de novembre de l’any passat i es poden visualitzar els regidors i les regidores a través d’aquest apartat al web municipal (s’hi pot contactar mitjançant el correu electrònic [email protected]). Les propostes que es van decidir el curs passat que es duran a terme enguany són les següents: una activitat tecnològica per a joves, fer una activitat a l’aire lliure per a la gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu; i fer una recollida de material escolar per a infants.

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Ítaca Sant Joan tanca amb èxit a l’Estartit

El Festival Ítaca Sant Joan, celebrat a la platja de l'Estartit, ha venut 10.000 entrades i ha acollit 15.000 assistents a l'exterior. Artistes com The Tyets, Julieta i Mushka han actuat aquest diumenge, mentre que dissabte van actuar Arde Bogotá i Cala Vento. El director del festival, Fran Arnau, ha destacat l'originalitat de la programació i la gran afluència de públic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -