25 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Una investigació a Radio Mi Amigo, premi de Recerca Local de Castell-Platja d’Aro

La història emissora, que emetia des d'un vaixell, va passar une temporada al Baix Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un projecte de recerca sobre Radio Mi Amigo guanya el 6è premi Jordi Comas de Recerca Local a Castell-Platja d’Aro. El projecte d’investigació guanyador l’ha presentat el comunicador Joan Perich, director de Ràdio Platja d’Aro.

L’estudi es centrarà en l’estada de la seu de l’emissora Radio Mi Amigo a Platja d’Aro durant quatre anys, de 1974 a 1978. Radio Mi Amigo és una d’aquelles ràdios considerada emissora pirata. Inicialment estava instal·lada en un vaixell en aigües internacionals del Mar del Nord i emetia la seva programació des d’alta mar.

Joan Perich, però, se centrarà en l’etapa de Radio Mi Amigo a Platja d’Aro. L’objectiu és conèixer i analitzar les circumstàncies geopolítiques que van dur a l’emissora fins a la població. Instal·lant-se a la localitat del Baix Empordà, el mitjà de comunicació també va promoure el municipi arreu d’Europa.

L’any 1958 va aparèixer la primera emissora radiofònica offshore. Anys més tard, amb una escletxa legal a l’estat espanyol i un teixit empresarial local que hi van veure una oportunitat de promoció turística, els estudis de Radio Mi Amigo es van instal·lar a Platja d’Aro.

Els concursos promoguts per l’emissora, El Amor se cita en Playa de Aro, van fer que s’organitzessin exposicions i fires a la localitat.

Els premis de Recerca Local escullen el millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -