Ramón Moreno: “Volem millorar les condicions dels joves, la gent gran i el comerç a Torroella i l’Estartit”

- Publicitat -

Avui ens visita Ramon Moreno, alcaldable de Torroella de Montgrí pel Partit Socialista de Torroella i l’Estartit, per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia, senyor Moreno.

Bon dia.

Primer de tot m’agradaria si es pogués definir amb tres adjectius.

Bé, doncs, en tot cas que sí, com el lema de la nostra campanya valors, il·lusió i futur, seria. Si vols et desenvolupo una mica més aquestes tres paraules. No sé si és, per exemple, el valor perquè donem la nostra honestitat, sinceritat i el compromís que tenim con el poble. La il·lusió per la il·lusió i el treball per arribar als nostres metes. I el futur, perquè creiem que el poble ha de, ha de millorar, està molt estancat. Ha de mirar més alt.

Llavors, com li preguntava abans. Li pregunta un altre cop. Podria destacar tres aspectes que hagi assolit el govern de Torroella i l’Estartit durant aquests quatre anys de mandat?

Pues mira el nosaltres el noestre programa fem molta cosa per millorar. Hi ha coses bones i coses dolentes. Però bueno, per definir tres coses del nostre ajuntament podriem dir que tal vez la millor es reduir el deute que té el poble, no? Això és bo perquè fa 3 o 4 anys estava a un 40-42%, i ara estem a un 36,5%.

La segona és governar el dia a dia es que no afegiré més tal bé. O sigui, s’ha de dir que això és bo entre cometes, que és el dia a dia. I la tercera, es podia dir, el podien triar que millor ha sigut el pavelló en que han fet l’equipament, no? Un pavelló esportiu que s’ha fet, nou. Assenyalar aquestes tres coses per destacar.

I llavors no sé si podria destacar tres aspectes que cregui que no s’han pogut assolir durant aquests quatre anys de mandat.

Bé, dos estan relacionats con el punt anterior perquè, per exemple, aquest pavelló en què hem dit està a mig acabar. O sigui, creiem que no es pot fer una cosa on mirar de fer un edifici més emblemàtic és una cosa que és esport i que tot el fem molt sovint. Es té a mig acabar perquè li falten lavabos, li falten dutxes, li falten de tot. És una cosa que m’imagino que el meu company és una cosa que tothom diu a Torroella, que tot i que ressalta molt pels carrers, estem fem un equipament a mitges. Això no es pot fer, no hauria de ser, ha de ser.

La tercera és el que em comentava el dia a dia va molt bé, però s’ha de mirar més, més a més amunt. No? Perquè, jo crec que ja és hora, ja, ja s’ha acabat lo de ahora ja no s’acaba aixo de dir que si una pandèmia, que si no no, ahora s’ha de mirar el futur.

I la tercera cosa que li falta es seguretat. La seguretat ciudadana és elemental, però els creem que falta molta de seguretat. I a més a més, como ja ha explicat moltes vegades, és també una de les més punt estrelles que portem en el programa coses de seguretat.

Ja ho ha avançat, una miqueta, però no sé si podria explicar nos quines són les prioritats o iniciatives que necessita un municipi com Torroella i l’Estartit.

Mira, primer. El que et comentava de seguretat. Necessitem la seu central de la Policia Municipal a Torroella perquè fa fa vuit anys que s’hi està, que tothom, però tothom en el seu programa, apuntava que farien la policia. Han passat  quatre anys i ha passat el mateix. No ho van fer i trobem que sí que en falta. A més a més de més policies, més, més plantilla, dotar la de més recursos, necessitem la seu, l’edifici de la Policia Municipal a Torroella.

Nosaltres ho tenim molt clar, que ho farem bé i ja que és un punt estrella. Sí, sí, pactem no? si pactem com qualsevol altre grup, si nosaltres tenim suficient regidor per pactar, tenim com un mig regidor més. Què és aquest puf? O sigui el que pacte dirà. Bueno, pues nosotros som aquí. Vosaltres sou equip. Però tenim mig punt més que s’ha de, ha de fer i s’ha de fer i s’ha de portar, s’ha de portar. És a dir, crec que és una cosa molt, molt. És un punt molt important que tenim.

Llavors, ja encarant-ho una mica més cap a la seva candidatura, que diferencia la seva candidatura, la seva candidatura política d’altres partits que es presentin a les eleccions municipals d’enguany?

Pues tal vez la gent, la gent del grup, de gent que portem perquè pensa que nosaltres no solament som gent que és que és afín al PSC en la nostra candidatura hi ha gent que és de Junts per Catalunya, gent que és d’esquerra que ja ho han dit que no nos voten, gent que és del PP, que ja van dir que no, no es votarien de cara a la Generalitat ni de cara a Madrid, però que sí que estan disposats a treballar per al poble.

Llavors, hem fet un grup de persones que no som del mateix color polític, no?, però de cara, però de cara a l’Ajuntament sí, sí, sí, estem junts i que no tenim cap problema per treballar junts. Perquè solament perquè és una política municipal. No, no estem pensant en polítiques més amunt. M’he sabut per suggerir a gent que ja sap què ens ha passat.

I ja ho avançava una miqueta. Però quins altres punts, a part del que comentàvem, portar la policia a Torroella, podria destacar del seu programa polític?

Mira, doncs un punt seria, per exemple, una millora de la atenció a la gent gran, gent gran, discapacitats i volem implantar les visites a domicili. No volem que la gent vingui als agents socials a demanar la cosa. Nosaltres volem implantar una sèrie de visites per tota la gent que necessita i tota la gent més gran que no, no s’hagin de preocupar, sinó el consistori és el que s’ha de preocupar d’estar allí. Doncs implantarem aquesta estació, no? L

Llavors, en joventut promourem molt en l’esport, esport federat. En turisme i turisme tenim que mirar de que no sigui només aquest quatre mesos d’estiu i prou. S’ha de mirar de fer coses i mirar d’aquella seu com a mínim 8 en tot l’any, que seria ideal. Però bé. 8-10 mesos en què sigui turisme gastronòmic, en rutes paisatgístiques, tot el que és el Parc natural. Cosetes d’aquestes. 

Comerç? Doncs creiem molt en el petit comerç. I hi volem fer unes polítiques destinades a esta gent. No als grans supermercats, sinó el petit botiguer de Torroella o bé de Torroella del nostre municipi. Clar, de Torroella. Torroella i l’Estartit a toda menys urbanitzacions i tot. I volem fer com hem dit, mirar d’agilitzar, agilitzar la paperassa perquè no es forma el que tu demana permís o permís per a obrir una botiga allí has d’esperar te 8, 9, 10 mesos.

Subvencions. Quan està passant malament pots tenir una bolsa de una petita bolsa. Doncs si aquest botiguer que està passant a l’època, pel que sigui, potser una mica de subvenció, coses d’aquestes. No ho sé de mirar molt. La política de família o familiar. Tinc moltes coses i podriem fer un totxo però resumint les més importants.

Finalment, si no aconsegueix una majoria absoluta en aquestes eleccions municipals, estaria disposat a pactar amb altres partits polítics que es presentin a aquestes eleccions?

Sí, clar, si tenim. Mira, jo O sigui, jo tinc molts d’amics. M’he adaptat molt bé aquí a Catalunya, des de que he arribat he fet amb gent de tot l’any, gent de totes les edats i totes les candidat, i diria que el seu grup de cada candidat. Sóc amic des del moment en que he arribat a Catalunya. Sóc amic de tots, no tinc cap problema que ningú i a més a més, pensa que quasi tothom, totes les polítiques, tot el seu programa no= És, no podem dir res en contra. No hi ha res de dolent. O sigui, arribaríem a una entesa. M’és igual que siguin. Aquí som molt amics dels diputats que són d’Esquerra, eh? Molt amics del regidor del PP de fa vuit anys. Haviem treballat junts. No, no, no hi ha cap problema. Res és qui de cara a l’Ajuntament és igual quin pacte que l’esquerra, com jo, com UPM, etc. Són coneguts i tothom té bones idees de cara al poble.

Doncs esperem que tinguin molta sort i encerts en aquestes eleccions municipals i moltíssimes gràcies per visitar els estudis de Ràdio Capital.

Moltes gràcies per tot.

- Publicitat -