18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Raquel Juan: “El parc eòlic marí no destruirà el paisatge, estarà lluny de la costa”

El parc eòlic marí Tramuntana, projectat al golf de Roses, ha causat molta polèmica a l’Empordà. Al Supermatí n’hem parlat amb Raquel Juan, enginyera i membre de l’equip tècnic del projecte.

Raquel Juan ha detallat que és un projecte de 35 aereogeneradors, que tindria una ocupació de 100 quilòmetres quadrats i que estaria situat a 24 km del Golf de Roses, a 14 km del Cap de Begur i a 14 km del Cap de Creus. El parc, de 500 MW, aportaria el 45% del consum elèctric actual a Girona. Així mateix, l’enginyera ha defensat que el projecte del parc eòlic és una eina per aconseguir la transició ecològica que es té per objectiu a Espanya. 

El projecte ha rebut moltes crítiques per part de diferents grups. De fet, se n’ha creat un especialment per mostrar oposició al parc eòlic, “Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord”. Els opositors asseguren que els molins destruiran el paisatge. Per la seva banda, Raquel Juan afirma que els molins estarien lluny de la costa i que per tant, no afectarien el paisatge del Cap de Creus.

A més, Juan explica que sí que s’haurà de fer una línia d’alta tensió, però que serà una línia que arribaria a Figueres i que “seria subterrània”, de manera que no seria visible. 

L’enginyera assegura que, en definitiva, que el parc és “una oportunitat pel territori i un motor de recerca a l’Empordà”. És per això que Raquel Juan explica que estan presentant el projecte a administracions i que estan oberts a la participació: “Entenem que aquest projecte és pel territori i s’ha de generar amb el territori”. 

Ara mateix, el projecte es troba en una fase prèvia. S’està elaborant l’estudi d’impacte ambiental i la redacció de l’avantprojecte, i s’espera que aquesta fase acabi a l’estiu. Es preveu que el projecte pugui entrar en funcionament al 2026. 

2 COMENTARIS

Comments are closed.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios