31 C
Pals
Diumenge, 13 juny 2021
- Publicitat -

Re sintonització dels canals de televisió pel desplegament de la xarxa 5G

El més llegit

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Amb el desplegament de la tecnologia 5G s’han de ressintonitzar els canals TDT de televisió. El 5G necessita més espai a la banda de la TDT que ara ocupen molts canals de televisió perquè a partir d’ara l’ocupi aquesta nova tecnologia de comunicació.

Què cal fer?

El canvi es farà de manera progressiva i acabarà el proper 30 de setembre, últim dia per resintonitzar els canals de televisió.

Les persones que visquin en un habitatge unifamiliar, amb una antena individual, només hauran de ressintonitzar els canals a través del comandament del televisor.

En el cas de les comunitats de veïns i, per tant, que tenen antena col·lectiva, és necessari posar-se en contacte amb un instal·lador autoritzat per poder adaptar l’antena. Una vegada s’hagi completat aquesta feina, cada família haurà de ressintonitzar els canals

El nou dividend digital

La reubicació dels canals de TDT és una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d’alliberament de l’espai radioelèctric per a les futures xarxes de tecnologia mòbil 5G, el que es coneix com a segon dividend digital. Aquest pla comporta que els canals de televisió hagin de modificar les seves freqüències d’emissió a les comarques de Girona, Tarragona i Lleida. Aquest ajustament obliga els espectadors d’aquestes demarcacions en algun moment a ressintonitzar els canals o a fer ajustos a les antenes, en funció de la seva situació.

Més informació al 012

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

[Vacunació] Un 40% de la població del Baix Empordà ja ha rebut la primera dosi

La millora progressiva dels indicadors de la covid-19 a Catalunya i al Baix Empordà va acompanyada d'una campanya de vacunació que avança ràpidament. A tot Catalunya, un 42,5% de la població ja ha rebut una primera dosi de la vacuna, mentre que un 26% dels catalans ja tenen la pauta completa.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -