10.1 C
Pals
Dilluns, 1 juny 2020

Reactivats els horts comunitaris ecològics a Es Quinze

El projecte preveu canalitzar el tram de la riera per millorar el sistema hidràulic i la vegetació de la zona

El més llegit

[VÍDEO] Veuen el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s'acostuma a veure a la primavera i a la tardor

Els bombers treballen en un incendi forestal a Palamós

S'han activat un helicòpter i quatre dotacions terrestres dels bombers

Així eren els primers Carroussel Costa Brava de la història

Ràdio Capital celebrem un Carroussel Costa Brava històric amb imatges de desfilades dels anys 60 i 70 del segle passat, les primeres edicions d'aquesta celebració. No et perdis les imatges que recuperem del Fons Josep M. Vives de l'Arxiu de Palafrugell

Així es va crear la mítica carrossa Tutankamon de Josep M. Vives del Carroussel Costa Brava

Enguany fa 50 anys que va sortir al carrer la mítica carrossa Tutankamon, feta per Josep M. Vives. Recuperem un important document històric sobre com es va fabricar pel Carroussel Costa Brava de 1970

L’Ajuntament de Begur ha reactivat la creació dels horts ecològics comunitaris d’Es Quinze després que l’Agencia Catalana de l’Aigua donés el vistiplau a la millora del tram de la riera que passa pel costat. Es canalitzarà tot el tram per millorar la funcionalitat hidràulica i es millorarà l’ordenació vegetal amb espècies autòctones.

L’expedient de contractació de les obres ja està aprovat pel govern municipal. En aquest, també es preveu la creació i el condicionament dels horts amb un pressupost de 121.803,65 euros i una licitació de dos anys. Un projecte que té com a objectiu potenciar els valors ambientals i socials de la zona.

De fet, l’Ajuntament del municipi fa temps que treballa en condicionament d’horts comunitaris oberts als veïns i les veïnes de la vila per impulsar l’agricultura ecològica. Doncs, ja va canalitzar un desguàs d’aigua que prové de sota el vial de Circumval·lació, a l’altre costat de l’aparcament del Sot d’en Ferrer. Ara, també s’inclourà la riera d’Es Quinze, que passa per l’altra banda de la finca dels horts.

CONDICIONS I REGLAMENT

Pel que fa a l’atorgament de les llicències, es faran a través d’un sorteig públic entre els interessats i seran per un període anual amb un màxim de 4 anys. A més, d’acord amb això i tal com dictamina el reglament de règim d’ús dels horts de titularitat municipal que va aprovar el consistori l’any passat, els adjudicataris hauran de pagar preu públic de 60 euros anuals i una fiança de 150 euros.

Per optar-hi cal ser veí o veïna de Begur, ser major d’edat i no treballar cap hort o terreny a la comarca del Baix Empordà. Per altra banda, les entitats i associacions que vulguin desenvolupar alguna tasca amb finalitat educativa o terapèutica també podran accedir al concurs. Tanmateix, caldrà que estiguin registrades.

ÚS DELS HORTS

A l’igual que tots els horts comunitaris de la comarca, només es podrà conrear la terra sota els criteris de l’agricultura ecològica. Per tant, els productes químics i fitosanitaris no es podran utilitzar. A més, per aquests horts de Begur també s’ha establert que no es pot superar el 50% d’una parcel·la amb un mateix conreu, no es pot fer cap mena d’obra, ni portar materials o objectes com bidons, cadires o ampolles, que alterin l’estètica.

Finalment, l’Ajuntament ha destacat que vol incrementar l’interès i la participació dels ciutadans respecte als horts. Així, impulsarà jornades formatives pels hortolans sobre la gestió adequada de residus i de l’ús d’aigua, a càrrec de Càritas, i demana que es faciliti l’entrada als horts a grups escolars perquè coneguin els treballs agrícoles.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

[GALERIA] Així s’ha viscut el primer dia de la fase 2 a Calella de Palafrugell

Així s'han viscut les primeres hores de la fase 2 del desconfinament per la crisi del coronavirus al Baix Empordà, la gent ja pot banyar-se tranquil·lament a les platges tot i que amb límits d'afluència

Ràdio Capital trenca el seu rècord d’audiència i s’enfila fins als 80.000 usuaris

El mes de maig ha estat el millor mes de la història de Ràdio Capital, pel que fa a les audiències del web radiocapital.cat i de l'emissió per Internet de l'emissora.

Setmana de cel variable, augment de la inestabilitat i alguns ruixats

Dilluns ha començat amb forces núvols. El cel variable o mig ennuvolat es mantindrà amb possibles plugims de cara al final del dia. Demà i la resta de setmana es manté el temps insegur amb intervals de núvols i calor a ratlla.

Sant Feliu plantejarà un projecte de millora del Salvament

El volen fer "més agradable i fàcil de visitar". Un primer esborrany del projecte el tindran passat l'estiu.

Altres notícies