11.3 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Reactivats els horts comunitaris ecològics a Es Quinze

El projecte preveu canalitzar el tram de la riera per millorar el sistema hidràulic i la vegetació de la zona

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Begur ha reactivat la creació dels horts ecològics comunitaris d’Es Quinze després que l’Agencia Catalana de l’Aigua donés el vistiplau a la millora del tram de la riera que passa pel costat. Es canalitzarà tot el tram per millorar la funcionalitat hidràulica i es millorarà l’ordenació vegetal amb espècies autòctones.

L’expedient de contractació de les obres ja està aprovat pel govern municipal. En aquest, també es preveu la creació i el condicionament dels horts amb un pressupost de 121.803,65 euros i una licitació de dos anys. Un projecte que té com a objectiu potenciar els valors ambientals i socials de la zona.

De fet, l’Ajuntament del municipi fa temps que treballa en condicionament d’horts comunitaris oberts als veïns i les veïnes de la vila per impulsar l’agricultura ecològica. Doncs, ja va canalitzar un desguàs d’aigua que prové de sota el vial de Circumval·lació, a l’altre costat de l’aparcament del Sot d’en Ferrer. Ara, també s’inclourà la riera d’Es Quinze, que passa per l’altra banda de la finca dels horts.

CONDICIONS I REGLAMENT

Pel que fa a l’atorgament de les llicències, es faran a través d’un sorteig públic entre els interessats i seran per un període anual amb un màxim de 4 anys. A més, d’acord amb això i tal com dictamina el reglament de règim d’ús dels horts de titularitat municipal que va aprovar el consistori l’any passat, els adjudicataris hauran de pagar preu públic de 60 euros anuals i una fiança de 150 euros.

Per optar-hi cal ser veí o veïna de Begur, ser major d’edat i no treballar cap hort o terreny a la comarca del Baix Empordà. Per altra banda, les entitats i associacions que vulguin desenvolupar alguna tasca amb finalitat educativa o terapèutica també podran accedir al concurs. Tanmateix, caldrà que estiguin registrades.

ÚS DELS HORTS

A l’igual que tots els horts comunitaris de la comarca, només es podrà conrear la terra sota els criteris de l’agricultura ecològica. Per tant, els productes químics i fitosanitaris no es podran utilitzar. A més, per aquests horts de Begur també s’ha establert que no es pot superar el 50% d’una parcel·la amb un mateix conreu, no es pot fer cap mena d’obra, ni portar materials o objectes com bidons, cadires o ampolles, que alterin l’estètica.

Finalment, l’Ajuntament ha destacat que vol incrementar l’interès i la participació dels ciutadans respecte als horts. Així, impulsarà jornades formatives pels hortolans sobre la gestió adequada de residus i de l’ús d’aigua, a càrrec de Càritas, i demana que es faciliti l’entrada als horts a grups escolars perquè coneguin els treballs agrícoles.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Paula Badosa, amb la màxima aspiració davant de Marta Kostyuk

La begurenca arriba a aquest partit, que es disputarà la propera matinada, amb una gran confiança en el seu joc. Les seves darreres aparicions han estat estel·lars, i ara es trobarà l'oposició d'aquesta jove ucraïnesa que com ella apunta molt alt.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -