8.7 C
Pals
Diumenge, 19 Gener 2020

Tornen a reclamar la cessió de la base Loran

L'Ajuntament de Torroella ha tornat a reclamar la reversió de la propietat de la Base Loran que forma part del Ministeri de Defensa des del 1961

El més llegit

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Dolors Bassa declararà al Parlament el 28 de gener

L'exconsellera torroellenca Dolors Bassa assistirà a la cambra per declarar a la Comissió d'Investigació de l'article 155 que se celebrarà el dimarts 28 de gener

Activada l’alerta del pla VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui diumenge sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi de vent es mantindrà també de cara a demà dilluns amb una distribució més general.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tornat a reclamar la reversió de la titularitat de la base Loran. Els terrenys formen part del Ministeri de Defensa del Govern Espanyol, després de cedir-los, gratuïtament al govern americà als anys 1960.

La petició de reversió torna a arribar després que el Ministeri de Defensa fes una nova subhasta. Fins ara, s’ha arribat a subhastar quatre vegades el complex i segons ha explicat Jordi Colomí, regidor d’urbanisme del consistori, el govern té previst tornar a subhastar el complex aviat.

En aquest motiu, el regidor ha destacat a Ràdio Capital que el govern local no té cap interès en pagar la quantitat demanada pel Ministeri.

La quantitat, actualment ascendeix als 465.956 euros. Aquest preu però és molt menor, gairebé un 20%, que el segon intent per vendre el complex. En aquell moment es va arribar als 575.255 euros. Finalment però, la quarta opció per la venta era de 419.361 euros.

Per defensar la seva posició, Colomí també ha explicat que des de que hi ha democràcia, Torroella sempre ha demanat la reversió de la propietat de la Base Loran. Ara mateix, el govern local actual no és menys i també ha reclamat aquesta reversió. Sempre, però, amb el suport de l’oposició. Perquè declaren que s’ha de tornar al poble allò que és del poble.

Preguntat per l’hipotètic cas que algú comprés el complex, Colomí ha assegurat que estan explicant què si pot fer i què no. El motiu és perquè Base Loran està situada en mig d’un Parc Natural i les limitacions constructives són molt extenses.

Últimes notícies

Polèmica a Palamós per la tala d’arbres en vista de prevenir incendis a la Pineda d’en Gori

La tala d’arbres a una de les zones protegides de Palamós alerta a les plataformes de protecció del territori i posen en dubte la intenció de l’acció.

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Marc Arrufat en Europa i Miquel Baena i Luca Vázquez en 420 guanyen una V Guíxols Cup marcada per la meteorologia

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha celebrat aquest dissabte i diumenge la V Guíxols Cup en les modalitats d’Europa i 420 amb una cinquantena de participants.

Comença el procés participatiu per definir els usos del Convent de les Clarisses

Comença un procés participatiu a Torroella de Montgrí per definir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil al convent de les Clarisses

Sant Feliu rep més de 6.000 euros per combatre la pobresa energètica

Aquests ajuts poden anar destinats a persones en situació de vulnerabilitat i contribuir a la compra d'electrodomèstics, substitució de bombetes per leds o la dismunició del consum energètic

Més notícies