25.1 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

Tornen a reclamar la cessió de la base Loran

L'Ajuntament de Torroella ha tornat a reclamar la reversió de la propietat de la Base Loran que forma part del Ministeri de Defensa des del 1961

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tornat a reclamar la reversió de la titularitat de la base Loran. Els terrenys formen part del Ministeri de Defensa del Govern Espanyol, després de cedir-los, gratuïtament al govern americà als anys 1960.

La petició de reversió torna a arribar després que el Ministeri de Defensa fes una nova subhasta. Fins ara, s’ha arribat a subhastar quatre vegades el complex i segons ha explicat Jordi Colomí, regidor d’urbanisme del consistori, el govern té previst tornar a subhastar el complex aviat.

En aquest motiu, el regidor ha destacat a Ràdio Capital que el govern local no té cap interès en pagar la quantitat demanada pel Ministeri.

La quantitat, actualment ascendeix als 465.956 euros. Aquest preu però és molt menor, gairebé un 20%, que el segon intent per vendre el complex. En aquell moment es va arribar als 575.255 euros. Finalment però, la quarta opció per la venta era de 419.361 euros.

Per defensar la seva posició, Colomí també ha explicat que des de que hi ha democràcia, Torroella sempre ha demanat la reversió de la propietat de la Base Loran. Ara mateix, el govern local actual no és menys i també ha reclamat aquesta reversió. Sempre, però, amb el suport de l’oposició. Perquè declaren que s’ha de tornar al poble allò que és del poble.

Preguntat per l’hipotètic cas que algú comprés el complex, Colomí ha assegurat que estan explicant què si pot fer i què no. El motiu és perquè Base Loran està situada en mig d’un Parc Natural i les limitacions constructives són molt extenses.

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies