19.1 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

Recullen més de 35 quilos de residus del fons marí de Calella i Llafranc

Hi han participat una trentena de submarinistes de la zona per netejar i conscienciar de la problemàtica

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

32 submarinistes voluntaris han participat un any més en la neteja del fons marí de la platja de Llafranc i del port Pelegrí de Calella. Aquest any, han recollit més de 35 quilos de residus que es van classificar i portar a la deixalleria municipal. En especial, hi van trobar plàstics, però també es van treure envasos, ampolles, vidres, restes de pesca i fins i tot, ulleres de sol o sabates.

Aquesta iniciativa es realitza anualment des de fa més de 10 anys i està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell. També hi col·laboren les empreses Poseidon Nemrod Diving al Port Pelegrí de Calella i Barracuda Diving Center a Llafranc amb l’objectiu de conservar l’ecosistema marí.

Per altra banda, Ruth Palomeque, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, destaca que el més important és donar visibilitat i conscienciar de la problemàtica dels residus que van a parar al mar. A més, denuncia que les quantitats de brossa que es treuen són, realment, una part molt petita.

A Llafranc es van retirar gairebé uns 6 quilos de brossa del fons del mar. Raúl Muñoz, gerent de Barracuda Diving Center explica que en general, estava bastant net perquè aquest estiu han estat realitzant neteges setmanalment en aquesta zona de banyistes. En canvi, a la zona de Calella s’hi van recollir gairebé 30 quilos.

En aquesta iniciativa també s’hi sumarà un any més Tamariu. Diumenge que ve a les 9.30 del matí es procedirà a netejar el fons marí de la badia amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Amics de Tamariu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Begurenc Miquel Martín Serra, XVIII Premi Maria Àngels Anglada amb la novel·la ‘La drecera’

Rebrà la distinció a mitjan juny a Figueres, en una data que encara no s'ha fet pública
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -