El politòleg bisbalenc Andreu Paneque

A falta de pocs dies per a les festes nadalenques, tots els pobles i ciutats de la nostra comarca s’engalanen per a una nova temporada de turisme. Aquest cop però, una de les localitats empordaneses, Torroella de Montgrí, haurà de procurar més del que es faci i es deixi de fer. De fet, ahir mateix, dimecres dia 14 de desembre, el Punt Diari feia ressò de la noticia. L’Ajuntament del municipi doncs, segueix amb la feina per a la consecució d’un turisme sostenible i una gestió turística responsable, aquest cop, formant part d’una prova pilot d’àmbit europeu que donarà peu a la xarxa NECSTour.

Aquesta xarxa, funcionarà a través de l’European Tourism Indicators System, que representarà una llista de 27 indicadors obligatoris (i 40 opcionals) que pretenen un anàlisi d’impacte de l’activitat del territori a través de la gestió de la destinació, l’impacta econòmic, social i cultural i impacte ambiental.

Així doncs, i en paraules de la regidora de turisme, Sandra Pibernat, “cal remarcar la importància de formar part d’aquest nou sistema d’indicadors”. Tot recordant que “Torroella i l’Estartit ha desplegat un intens treball, en tots els àmbits, per fer un model de replantejament del destí que té la sostenibilitat, els valors naturals i paisatgístics com a elements centrals”.

D’aquesta manera, l’ajuntament de Torroella de Montgrí mostra camí i empenta per formular el que des de fa molt de temps es demana a crits: una mirada responsable i sostenible al nostre territori. La responsabilitat de tots i cada una de les poblacions que, sense voler perdre el gran motor econòmic de la nostra comarca, el turisme, han de voler preservar allò que propicia i desperta l’interès d’aquells viatgers.