18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Repensant la política

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Repensant la política
Loading
/
El politòleg bisbalenc Andreu Paneque

Tal i com informava el Diari de Girona, El Consell Comarcal del Baix Empordà contractarà 101 persones gràcies al Projecte Baix Empordà Genera, que consisteix en l’adequació d’espais verds, la millora d’infraestructures i l’impuls de l’administració que l’ens comarcal tira endavant en coordinació amb 29 ajuntaments de la comarca, tot, gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, el Consell Comarcal del Baix Empordà, lidera el projecte amb la voluntat de promoció d’ocupació de la comarca. El projecte, donarà la posibilitat de contratació a diverses localitats que formen part del projecte, per d’aquesta manera, posar remei a la situació existent a la comarca. I és que, tal i com destaquen les dades de la Generalitat de Catalunya, en el mes de Desembre, hi havia vuit mil quatre-cents seixanta persones en situació d’atur a la nostra comarca, representant doncs, un 13,11% de la población activa de la mateixa.

Fonts del Consell Comarcal declaraven la voluntat explícita del programa per a dinamitzar un entorn social concret, aquell que más ha acusat la crisi econòmica actual, persones amb baixa qualificació professional i en risc d ́exclusió social. Per tant, el projecte, permetrà d ́una banda la contractació de 61 persones en atur no perceptores de prestacions i/o subsidi per desocupació, preferentment majors de 45 anys; i, d ́altra banda, 38 persones en atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció així com dos coordinadors.

Aquesta tipologia de programes doncs, pretenen favorir el grau d’ocupabilitat i professionalització dels contractats a través de les accions d ́experiència laboral. A més, es voldrà incidir a la requalificació laboral d’aquestes persones, gràcies a les accions formatives, presents en el projecte, així com la recuperació de competències transversals.

En aquest sentit i sense voler determinar la bona voluntat i pràctica del programa. Veiem com, una vegada més, el nostre país i la pràctica política del mateix, centra la resolució de problemàtiques a curt termini com a causa de la eficàcia que es demana actualment a tot govern. Fent doncs, que tot i que actuacions com aquestes propicien una modificació en les dades d’atur, el problema principal, la crisi financera, continua present, juntament a la necessitat d’un canvi de model productiu del nostre país. Per tant, tot i l’eficàcia de programes com el present, tant des de la població, com des del govern, s’hauria d’entendre la pràctica política com a activitat a llarg termini. Provocant que tota actuació governamental definís un objectiu de futur clar, juntament, amb la presència d’actuacions que intentin lidiar amb les problemàtiques actuals.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios