9.2 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Norbert Botella deixa el govern de Calonge i Sant Antoni

En un comunicat, la formació local anuncia que ho fa per la "mala gestió econòmica i personal", perquè s'han sentit "arraconats dels òrgans de decisió" i perquè els ha arribat que ERC i Avancem negociaven l'entrada d'un grup de l'oposició al govern

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Norbert Botella, regidor de Republicans de Calonge i Sant Antoni, deixa el govern calongí per “la situació d’inestabilitat, ineficàcia i desconfiança constatada durant els darrers mesos” amb ERC i Avancem, els altres dos integrants de l’Executiu municipal.

Al comunicat, argüeix que va votar la seva sortida del govern en assemblea extraordinària per la “mala gestió econòmica i de personal” i per “l’arraconament” del seu representant dels òrgans de decisió. En aquest sentit, expressa la seva disconformitat pel fet que no s’aprovessin unes noves ordenances fiscals o pel “retard” en l’aprovació del pressupost d’enguany. De fet, segons Republicans, es va presentar al febrer, “però al novembre ja estava enllestit”.

Un altre dels motius que versa en el comunicat és que “hi havia una mena de govern paral·lel” al marge de Botella, i és que, segons manifesten, “ERC i Avancem no es prenien seriosament” les seves propostes i els deixaven “al marge de les decisions importants”, mostrant una “manca de cultura de govern de coalició” i “menystenint els socis minoritaris”.

A més, segons la formació local, han tingut constància extraoficialment d’unes negociacions entre ERC i Avancem “amb un grup de l’oposició per tal de desfer-se de Republicans i la CUP”. Diuen que aquesta és “una mostra de manca de lleialtat” i que “s’ha portat a esquenes” del seu grup.

Així doncs, l’aritmètica deixa en una posició dèbil al govern municipal, que ara està format per 7 dels 17 regidors i regidores del Plenari. El ja extripartit d’ERC, Avancem i Republicans comptava amb el suport extern de la CUP, fet que els permetia arribar a la majoria del Ple. Ara, però, també es desconeix si la CUP mantindrà el suport a l’actual Executiu.

La composició del Ple és la següent: ERC (5), JxCiSA (4), PSC (3), Avancem (2), Republicans (1), CUP (1), PP (1).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×09

Seguim esmaperduts amb el lideratge del Girona, i estem començant a pujar al carro de la nova rivalitat amb...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -