9 C
Pals
Divendres, 28 Febrer 2020

Restauradors utilitzen grups electrògens des de fa 9 mesos, per falta de potència elèctrica

L'origen del problema se sitúa en el canvi de comptadors pels actuals models telegestionats, que no admeten puntes de consum elèctric i la defiència de línies elèctriques que no admeten augments de potència contractada

El més llegit

Farmàcies del Baix Empordà es queden sense mascaretes per por al coronavirus

La majoria de les farmàcies que hem contactat, en total 24, han afirmat que s’han esgotat les mascaretes. Hem...

El ple de Palafrugell aprova que no es pugui fumar a la platja

Així s’ha votat en el ple municipal d’avui amb 12 vots a favor i 8 abstencions. Ja s’ha fet l’aprovació inicial.

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla o Dàmaris Gelabert, nous noms del Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada ha anunciat aquest dijous al matí els darrers noms del cartell de la seva 58a edició

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

Alguns restauradors i hotelers del Baix Empordà ja s’han hagut d’acostumar al zumzeig permanent dels motors dels grups electrògens, que s’han vist obligats a contractar per tal de poder tirar endavant els seus negocis. En alguns casos, com el del Restaurant Can Bach de Sant Feliu de Boada, ja porten gairebé 9 mesos intentant solucionar un problema de potència elèctrica, que els condemna a pagar més de 1000€ al mes en temporada alta, pel lloguer dels grups electrògens.

Tot plegat es remunta al moment en el que s’han anat substituïnt (en alguns casos sense marge de maniobra per tal que els abonats ampliïn la potència contractada) els antics comptadors elèctrics pels nous models digitals amb telegestió, que tallen el subministrament quan hi ha un excés de consum de potència elèctrica. Però el problema real ha aparegut quan els abonats han volgut contractar augments de potència per tal de poder fer front a les necessitats dels seus establiments i les companyies subministradores els han contestat que les línies elèctriques i els respectius transformadors, no podien suportar increments de demanda.

La situació no seria greu, si no fos perquè la resposta de la companyia no els ha donat tampoc terminis de solució, però tampoc es fan càrrec de les despeses dels generadors, perquè entenen que són els comerços, els que haurien hagut de demanar l’augment de potència, abans del canvi de comptadors.

Però la interlocució tampoc és fàcil, perquè les distribuïdores energètiques no són formalment les reponsables de les línies elèctriques i de les estacions transformadores i tot plegat ha derivat en llargues esperes. En el cas del restaurant de St. Feliu, a principis d’any van aconseguir tenir una interlocució per intentar posar fil a l’agulla a aquesta qüestió, tot i que encara pensen que no tindran el problema resolt a l’estiu.

Són més de 50, els casos que es comptabilitzen al llarg de la comarca que pateixen la mateixa problemàtica i preguntat per aquesta emissora, Endesa ha declinat fer cap declaració pública, tot i que admet que “es poden donar aquest tipus de casos, si el client no ha fet la gestió quan li tocava“, al mateix temps que asseguren que sempre es notifica als abonats el dia de canvi de comptador, un extrem que han desmentit alguns dels afectats.

Sigui com sigui, la realitat per alguns restauradors i hotelers de la comarca és que a, més de fer-se càrrec del seu negoci, han d’estar pendents del combustible dels generadors, de pagar-ne la factura i com no, de seguir pagant el rebut d’una llum de la que no en poden gaudir en les condicions que necessiten.

Últimes notícies

El Mercat diari de Palafrugell aposta per eliminar el plàstic

El Mercat diari de Palafrugell ha pres la iniciativa d'avançar-se a la normativa de prohibició d'envasos i bosses de...

La població estrangera al Baix Empordà creix un 2,6% el 2019

En total, el conjunt de la població estrangera representa el 19,61% dels habitants a la comarca

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Supermatí 27 febrer 2020

Escolta l'informatiu d'aquest dijous

En marxa el projecte per arranjar la sorra de les platges després de les destrosses del temporal Gloria

El temporal Gloria a principis del 2019 va deixar grans destrosses a les platges de Catalunya, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols, que es van veure afectades per una gran quantitat de brutícia, dunes desfetes i la sorra desnivellada. Ara ja s’han iniciat les obres per posar-ho tot en ordre.

Més notícies