Autor: Grup de Natura Sterna

Els promotors de la perforació del talús de la platja de sa Conca de Platja d’Aro estan restaurant els danys, segons han explicat fonts municipals a Ràdio Capital. Fa un any, l’Ajuntament havia fet aturar la perforació perquè l’obra envaïa l’espai públic de la cala. La intenció del promotor, la societat Galileu 136, era instal·lar-hi un ascensor que havia de connectar directament amb un xalet privat, i permetre que els propietaris tinguin accés directe a la platja. Darrere del projecte hi ha l’exfutbolista del Barça Xavi Hernández.

Diversos veïns i el Grup de Natura Sterna ja van alertar que s’estava cometent una agressió ambiental i que la roca que es trinxava excedia els límits de la finca. El consistori, després d’enviar-hi els serveis tècnics i comprovar que els treballs havien afectat sòl públic, va emetre un decret ordenant la suspensió immediata de les obres perquè l’acte era manifestament il·legalitzable.

Ho explicava a Ràdio Capital el regidor d’Acció Territorial Josep Maria Solé.

L’Ajuntament també va obrir un expedient de restauració de la realitat física alterada al promotor, que ha començat les obres aquesta setmana. Els moviments han alertat els ecologistes del Grup de Natura Sterna perquè han suposat noves afectacions en el mur, segons explica el seu president Jaume Ramot.

Sterna voldrà demanar ara els estudis tècnics per seguir de prop les obres.