17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Restringeixen la instal·lació de plaques solars a la zona de s’Agaró Vell i Castell d’Aro

Els regidors del Partit Socialista, de Junts per Castell-Platja d'Aro, el Bloc Nacionalista Català, el Partit Autònoms i La Vall d'Aro en Comú han votat a favor de l'aprovació de l'ordenança; i les regidores de SOM Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró i VOX han votat en contra de la mesura

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró va aprovar en el ple l’ordenança que regula les instal·lacions de plaques fotovoltaiques al municipi. La nova ordenança, finalment, només restringeix la col·locació de plaques als teulats horitzontals de les dues zones protegides com a béns culturals d’interès nacional (BCIN) de s’Agaró Vell i Castell d’Aro, tal com avançava El Punt Avui.

El ple ha acabat aprovant la prohibició d’instal·lar plaques solars en cobertes inclinades en zones de BCIN. El regidor d’urbanisme, Josep Amat, ha justificat aquesta modificació respecte a l’aprovació inicial després de les al·legacions presentades per l’Entitat Urbanística Col·laboradora de s’Agaró (EUCSA) on es demanen mesures per protegir a nivell paisatgístic el nucli antic de Castell d’Aro i la zona de s’Agaró Vell.

Els regidors del Partit Socialista, de Junts per Castell-Platja d’Aro, el Bloc Nacionalista Català, el Partit Autònoms i La Vall d’Aro en Comú han votat a favor de l’aprovació de l’ordenança; i les regidores de SOM Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró i VOX han votat en contra de la mesura. La regidora de SOM, Sònia Sànchez, ha destacat que és una mesura dràstica no deixar instal·lar aquestes plaques en cobertes inclinades, sobretot pel municipi de Castell d’Aro.

Una de les últimes accions relacionades amb les energies renovables de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró ha estat la instal·lació de 60 panells fotovoltaics al magatzem de la Brigada. La voluntat del consistori és la generació de 41.606 kWh de manera anual, i generar un estalvi econòmic de 100.000 euros en els pròxims 25 anys. S’estima que aquesta instal·lació estigui amortitzada en 15 anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -