20.2 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Restringit l’ús dels vestidors de la zona esportiva de la Bisbal per un cas de legionel·la

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A instància del Servei Públic de Salut de Girona, ha quedat restringit l’ús dels vestidors del pavelló d’esports i del camp de futbol de la Bisbal d’Empordà. Es tracta d’una mesura de precaució per un possible cas de legionel·losi, com així ha confirmat el mateix ajuntament en un comunicat.

Fonts del Bisbal Bàsquet han assegurat en aquest mitjà que un jugador del club va ingressar ahir a l’hospital de Palamós per legionel·la. Aquest matí el president del club Joan Bassa n’informava l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais. Tant el mateix president del club com l’actual entrenador i expresident, Joan Ferrer, han coincidit en qualificar l’actuació de l’alcalde com de «ràpida i eficient».

A l’espera de les analítiques

Des del club, també han volgut insistir en què fins que no es facin públics els resultats de les analítiques efectuades no es podrà determinar amb exactitud l’origen de la infecció, ja que ha estat un cap de setmana de molt moviment a les instal·lacions esportives i fins ara no hi ha constància de cap més afectat.

Escoltem el regidor d’Esports, David Baixeras:

Controls periòdics

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la que s’adquireix per inhalar vapor d’aigua o aerosols contaminats per aquest bacteri. Les instal·lacions esportives, amb sistema d’aigua calenta sanitària amb acumulador i circuit de retorn, són instal·lacions d’alt risc i per aquest motiu i d’acord amb la normativa vigent, s’efectuen controls i desinfeccions periòdiques del circuit d’aigua sanitària del pavelló d’esports i del camp de futbol de la Bisbal.

L’estat de salut del jugador afectat per la infecció és satisfactori, no revesteix gravetat i aquesta tarda ja ha rebut l’alta hospitalària. Ara, haurà de fer una setmana de repòs per tal de recuperar-se completament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -