10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Retiren un niu de vespes a Sant Feliu

Fins ara l'Ajuntament no havia aconseguit l'autorització per accedir a la propietat a retirar el niu de vespes

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Al barri de Tueda, a Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament ha aconseguit retirar un niu de vespa asiàtica. Fa poc, els veïns s’havien mobilitzat per reclamar que retiressin el niu, tot i haver-ho demanat fa setmanes. Setmanes després, l’Ajuntament ha contractat una empresa per retirar el niu. Fins aquest dilluns al matí, el vesper estava situat al teulat d’un xalet del carrer Santander, a prop d’una zona infantil.

El problema que hi ha és que el vesper estava dins d’una finca privada i l’Ajuntament necessitava l’autorització dels propietaris. Després de l’autorització, el consistori ha contractat una empresa especialitzada per retirar el niu de l’habitatge d’uns russos que no estaven empadronats a Sant Feliu. El protocol, segons s’informa des de l’àrea de Medi Ambient, és alertar dels nius per poder-los inspeccionar.

Com que el niu estava enganxat per diferents punts del voladís i la paret, han hagut de ruixar el vesper, a la vegada que li posaven la bossa de retirar-lo. El niu retirat és tractat a les instal·lacions de l’empresa i gestionat per una empresa de residus especials.

Segons ha explicat el rotatiu d’El Punt Avui, al tractar-se de la vespa asiàtica, una espècia invasora, es retira el vesper de l’espai públic. Però si està en una finca privada, caldrà que els propietaris accedeixin a retirar-lo. Els costos de retirar el vesper però aniran a càrrec dels propietaris de l’immoble tot i que els serveis els contracti l’Ajuntament.

A diferència del vesper en qüestió, si fos un rusc d’abelles, s’ha de deixar perquè estan protegides. Les vespes convencionals, també es respectarien si fos possible. Des de l’Ajuntament han publicat una guia per explicar què fer quan es troba un niu de vespes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -