20.9 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Ricardo Madueño: “D’un dia per l’altre les excavadores ja havien començat a treballar”

Des de l'Ajuntament deixen clar que es tracta d'una propietat privada contemplada al POUM

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els veïns i veïnes del municipi de Sant Antoni de Calonge s’estan començant a mobilitzar per evitar la tala de prop d’un centenar d’arbres d’una pineda de la localitat. Es preveu que en aquesta zona, que és una propietat privada contemplada al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), s’hi facin pisos. Però diverses entitats han convocat una concentració el dissabte 5 de març en contra de la tala d’aquesta pineda davant l’ajuntament de la localitat.

La manifestació està prevista que se celebri el dissabte 5 de març a les 17h de la tarda a la zona de la pineda. Hi colaboren entitats com SOS Costa Brava, la Junta d’Arbres de Calonge i Sant Antoni i Animal Rescue. En Ricardo Madueño Ruíz, membre de Sindicat d’Habitatge de Sant Feliu i ciutadà de Sant Antoni de Calonge explica que els veïns i veïnes es van trobar els camions i les màquines excavadores d’un dia per l’altre treballant a la pineda.

La intenció de la manifestació és conservar el que queda la pineda i protestar per com s’ha dut a terme l’acció. A més, també volen alçar la veu a favor de les persones que viuen a les barraques de la zona. En Ricardo Madueño recorda que a part de la vida i la fauna que habita a la zona, hi ha barraques on hi conviuen persones.

Una zona verda

Amb la tala d’aquesta pineda, les zones verdes a Sant Antoni de Calonge disminueixen en un moment en que el canvi climàtic està a l’ordre del dia. Madueño és conscient de que la zona és una propietat privada. Tot i això, creu que l’ajuntament podria gestionar l’espai municipal d’una manera diferent.

La portaveu de l’entitat Junta d’Arbres, Carina Vizcaíno, va enviar una carta als grups de l’oposició a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Tot i això, la resposta per part del consistori ha estat molt baixa. Madueño afirma que no estan en contra de la propietat privada. Tot i això, expliquen que aquesta tala d’arbres afectarà a la vida humana i animal de la zona.

La visió de l’Ajuntament

Tal com anunciàvem a mitjans de febrer, el consistori assenyala que es tracta d’una propietat privada i que té tots els permisos en regla, per tant, no es pot aturar el permís d’obres. Aquesta zona està inclosa dins el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM). Concretament, es tracta d’una obra privada que ja estava inclosa en el pla general de l’any 1986, i que ara s’està desenvolupant. L’alcalde no ha fet més declaracions en relació a la tala de la pineda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Tres partits de l’EMD de l’Estartit denuncien “males pràctiques i coaccions” d’UPM a la Junta Electoral

Els partits Més per l'Estartit, Estartit som tots i Compromís per Torroella han denunciat a la Junta Electoral Unitat...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -