10.1 C
Pals
Dissabte, 30 maig 2020

Riscos psicosocials a la Policia Local de Palafrugell, segons Inspecció de Treball

Inspecció de Treball ha assegurat que hi ha riscos psicosocials al cos de la Policia Local de Palafrugell després de rebre una denúncia per part del CSIF

El més llegit

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

El Baix Empordà, a la fase 2 a partir del dilluns

Entre les diverses activitats permeses hi ha la de banyar-se a les platges gironines com també obrir l'interior dels restaurants però amb un 40% d'aforament

L’Ajuntament de Palafrugell responsabilitza al servei de costes de la reparació de la platja del Golfet

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, en resposta al comunicat de l'associació Salvem el Golfet, ha afirmat, en declaracions a...

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores salarials i laborals

En una concentració a l’entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s’ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou

La Central Sindical Independent i de Funcions, CSIF, ha denunciat públicament els riscos psicosocials a la Policia Local de Palafrugell. Aquests riscos els ha constatat el Consorci d’Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya. Després d’una denúncia de Rafael Sánchez, president del CSIF a Girona, Inspecció de Treball ha constatat els riscos psicosocials.

Durant el procés d’inspecció s’han realitzat entrevistes a diferents membres de l’administració pública i del cos de la Policia Local de Palafrugell. “De les manifestacions realitzades per les persones entrevistades, de les comprovacions efectuades per la Tècnica de la Direcció General i per l’Inspector que subscriu i del resultat de l’examen de la documentació aportada, s’ha pogut constatar parcialment la realitat dels fets denunciants.” Rafael Sánchez, és el president del CSIF a Girona.

Inspecció de Treball assegura que encara existeixen riscos psicosocials que no han estat prou eliminats ni reduïts per l’Ajuntament de Palafrugell. Això sí, es destaca l’esforç dels responsables per reconduir els conflictes interpersonals que s’han generat. Ara però, l’Ajuntament haurà de fer canvis per complir els requeriments d’Inspecció Laboral. El document d’inspecció de treball, amb data del 15 de febrer, estipula deu requeriments. D’aquests, alguns amb un termini de dos mesos per implementar-se, altres de manera immediata.

  • Establiment de mecanismes de control intern que impedeixin situacions d’abús d’autoritat, manca d’equitat, arbitrarietats i qualsevol conducta de violència. Per a fer-ho es necessitaran persones formades en la matèria psicosocial.
  • Realització d’una nova avaluació de riscos psicosocials.
  • Realització de plans estratègics de formació als comandaments en gestió de persones com en resolució de conflictes.
  • Realitzar cursos de formació en matèria de seguretat i salut a tots els membres de la Policia Local de Palafrugell sobre l’assetjament i la violència en el lloc de treball.
  • Incorporació a la vigilància de la salut dels membres de la Policia Local de Palafrugell del protocol de salut psíquica.
  • Garantir una separació total, absoluta i permanent entre l’Agent Antonio Torres i el Caporal Pere Batlle durant tota la jornada de treball i en totes les seves funcions, dins o fora de la comissaria mentre estiguin de servei.
  • Oferir a l’Agent Antonio Torres i al Caporal Pere Batlle un reconeixement mèdic específic per garantir que l’estat psicològic de tots dos és compatible amb portar una arma de foc.
  • Facilitar informació a l’Agent Antonio Torres i al Caporal Pere Batlle d’un procés de mediació per tal d’arribar a establir una relació laboral sense allargar el conflicte en el temps.
  • Revisió de la col·locació de les càmeres a les dependències policials per vigilar zones no vigilades.
  • Adoptar les mesures preventives necessàries per garantir les condicions de treball adequades en riscos psicosocials al Caporal Pere Batlle.

Malgrat aquests requeriments per part d’Inspecció de Treball des del CSIF ja tenen pensat com mouran fitxa. Si al final els requisits no es porten a terme, Rafael Sánchez ha informat a Ràdio Capital que no descarten mesures legals.

Des del CSIF s’ha demanat el compliment immediat d’aquests requisits a l’Ajuntament de Palafrugell. Tot i això, molts d’ells tenen un termini de compliment de dos mesos. Encara que, el temps ja ha començat a comptar i ara ja queden menys dies.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

La residència Zoilo Feliu de la Bisbal, lliure de coronavirus

La residència està lliure de casos de coronavirus segons ha informat la Generalitat de Catalunya que ha considerat el centre una "residència verda"

Coneix amb més profunditat la vespa asiàtica i ajuda a evitar la seva propagació pel territori

Aprendre a identificar la vespa asiàtica i no confondre-la amb altres espècies autòctones ajudarà considerablement al control d’aquesta espècie invasora d’origen asiàtic.

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

Altres notícies