24.1 C
Pals
Diumenge, 29 novembre 2020

Riscos psicosocials a la Policia Local de Palafrugell, segons Inspecció de Treball

Inspecció de Treball ha assegurat que hi ha riscos psicosocials al cos de la Policia Local de Palafrugell després de rebre una denúncia per part del CSIF

El més llegit

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

Resposta a la Sra. Rosa Regàs en relació a les seves declaracions a Ràdio Capital

Aquestes són unes declaracions que realitza Clàudia Soler i Laborda, actual directora de l’Escola Carrilet de Palafrugell, en nom...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La Central Sindical Independent i de Funcions, CSIF, ha denunciat públicament els riscos psicosocials a la Policia Local de Palafrugell. Aquests riscos els ha constatat el Consorci d’Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya. Després d’una denúncia de Rafael Sánchez, president del CSIF a Girona, Inspecció de Treball ha constatat els riscos psicosocials.

Durant el procés d’inspecció s’han realitzat entrevistes a diferents membres de l’administració pública i del cos de la Policia Local de Palafrugell. “De les manifestacions realitzades per les persones entrevistades, de les comprovacions efectuades per la Tècnica de la Direcció General i per l’Inspector que subscriu i del resultat de l’examen de la documentació aportada, s’ha pogut constatar parcialment la realitat dels fets denunciants.” Rafael Sánchez, és el president del CSIF a Girona.

Inspecció de Treball assegura que encara existeixen riscos psicosocials que no han estat prou eliminats ni reduïts per l’Ajuntament de Palafrugell. Això sí, es destaca l’esforç dels responsables per reconduir els conflictes interpersonals que s’han generat. Ara però, l’Ajuntament haurà de fer canvis per complir els requeriments d’Inspecció Laboral. El document d’inspecció de treball, amb data del 15 de febrer, estipula deu requeriments. D’aquests, alguns amb un termini de dos mesos per implementar-se, altres de manera immediata.

  • Establiment de mecanismes de control intern que impedeixin situacions d’abús d’autoritat, manca d’equitat, arbitrarietats i qualsevol conducta de violència. Per a fer-ho es necessitaran persones formades en la matèria psicosocial.
  • Realització d’una nova avaluació de riscos psicosocials.
  • Realització de plans estratègics de formació als comandaments en gestió de persones com en resolució de conflictes.
  • Realitzar cursos de formació en matèria de seguretat i salut a tots els membres de la Policia Local de Palafrugell sobre l’assetjament i la violència en el lloc de treball.
  • Incorporació a la vigilància de la salut dels membres de la Policia Local de Palafrugell del protocol de salut psíquica.
  • Garantir una separació total, absoluta i permanent entre l’Agent Antonio Torres i el Caporal Pere Batlle durant tota la jornada de treball i en totes les seves funcions, dins o fora de la comissaria mentre estiguin de servei.
  • Oferir a l’Agent Antonio Torres i al Caporal Pere Batlle un reconeixement mèdic específic per garantir que l’estat psicològic de tots dos és compatible amb portar una arma de foc.
  • Facilitar informació a l’Agent Antonio Torres i al Caporal Pere Batlle d’un procés de mediació per tal d’arribar a establir una relació laboral sense allargar el conflicte en el temps.
  • Revisió de la col·locació de les càmeres a les dependències policials per vigilar zones no vigilades.
  • Adoptar les mesures preventives necessàries per garantir les condicions de treball adequades en riscos psicosocials al Caporal Pere Batlle.

Malgrat aquests requeriments per part d’Inspecció de Treball des del CSIF ja tenen pensat com mouran fitxa. Si al final els requisits no es porten a terme, Rafael Sánchez ha informat a Ràdio Capital que no descarten mesures legals.

Des del CSIF s’ha demanat el compliment immediat d’aquests requisits a l’Ajuntament de Palafrugell. Tot i això, molts d’ells tenen un termini de compliment de dos mesos. Encara que, el temps ja ha començat a comptar i ara ja queden menys dies.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts....

Primera Llista – 28 novembre 2020

Et presentem les cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés!

Resposta a la Sra. Rosa Regàs en relació a les seves declaracions a Ràdio Capital

Aquestes són unes declaracions que realitza Clàudia Soler i Laborda, actual directora de l’Escola Carrilet de Palafrugell, en nom del recent nou equip directiu,...

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total de la Bisbal en genera...

Pals disposarà d’una estació de càrrega de vehicles elèctrics

Durant les darreres setmanes, s’han realitzat diferents treballs d’obra civil, electricitat  i senyalització per a la seva col·locació.

Altres notícies