28.6 C
Pals
Dissabte, 12 juny 2021
- Publicitat -

Rodolfo Candelaria i Antoni Vila Casas, distingits a Palafrugell

La Farmàcia Suñer i la Drogueria Forga també reben el Diploma al Mèrit Ciutadà

El més llegit

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell entrega aquest diumenge els Diplomes al Mèrit Ciutadà a l’artista Rodolfo Candelaria i el mecenes cultural Antoni Vila Casas, a més de dos establiments històrics i emblemàtics del poble: la Farmàcia Suñer i la Drogueria Forga, com a reconeixement de la seva trajectòria.

Rodolfo Candelaria

A Rodolfo Candelaria, nascut a El Paso (EUA) se li reconeix la seva trajectòria com a dibuixant i pintor. Va realitzar els seus estudis a Mèxic DF i a Oxford, on els companys d’estudi li van recomanar la Costa Brava. Va arribar a Calella de Palafrugell el 1958, lloc a on residirà en llargues etapes de la seva vida. Una part important de la seva obra se centra en personatges i indrets de Calella de Palafrugell. És l’autor del cartell de la cantada d’havaneres d’enguany. El 2000 va donar la gran part de la seva obra a l’Ajuntament de Palafrugell, un fons amb més de 2000 peces.

Antoni Vila Casas

A més d’empresari, Antoni Vila ha destacat com a mecenes de nombroses iniciatives culturals, i el 1986 va crear la Fundació Vila Casas, responsable del Museu Can Mario Palafrugell d’escultura contemporània. L’any 1996 va rebre la Gran Creu de l’orde del Mèrit Civil i el 1999, la Creu de Sant Jordi. Llicenciat en farmàcia i fundador i president del consell d’administració de Laboratoris Prodes (Prodesfarma), que el 1995 es fusionà amb els Laboratoris Almirall.

Farmàcia Suñer

L’actual Farmàcia Suñer situada a la plaça de l’església és hereva de la que l’any 1677 Jacint Roger va adquirir. Els Roger van estar al capdavant de la farmàcia fins al 1800, data de la mort d’Anton Roger, un home il·lustrat i molt culte. El 1843 Martí Puig va adquirir la farmàcia i la va traslladar a l’immoble de davant de can Rosés, a l’altre costat del carrer Major. Isabel Puig, la seva filla i hereva, es casà amb Mateu Suñer, també farmacèutic. Mateu Suñer i el seu fill Frederic Suñer Puig van iniciar una nova nissaga de farmacèutics que han arribat fins a l’actualitat.

Drogueria Forga

Els inicis de la Droguera Forga de Palafrugell apareixen quan el Miquel Forga, de Figueres, sent aprenent en una drogueria propietat del seu oncle, tenia ganes de tenir el seu propi negoci. Va saber que hi havia una drogueria a Palafrugell que es traspassava, l’antiga casa Matias, fundada l’any 1849. Hi va arribar el 18 de març de 1950. El negoci va anar prosperant amb els anys i en diferents generacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Acord de col·laboració entre el Palamós CF i la Fundació Esportiva Palamós

Amb la idea de revitalitzar el futbol base palamosí, el Palamós Club de Futbol i la Fundació Esportiva Palamós volen impulsar un nou projecte esportiu de manera conjunta. Les dues entitats tenen la intenció de fusionar-se i començar una nova etapa que regeneri el futbol formatiu del municipi, dotant-lo dels recursos necessaris per a un desenvolupament comú.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -